Cieknący wysprzęglik - uszkodzony?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Cieknący wysprzęglik - uszkodzony?
Przy okazji swapa odkręciłem wysprzęglik od skrzyni i tak sobie wisiał na swoim przewodzie aż pewnego razu nieopatrznie wcisnąłem pedał sprzęgła. Trzpień wysprzęglika wyszedł na maxa i ta zielona gumka-harmonijka osłaniająca go napuchła jak balon, bo wypełniła się płynem. Od tego czasu jak wciskam trzpień ręką (po czym samoczynnie się wysuwa znowu na maxa) ciągle trochę cieknie. Czy rozwaliłem wysprzęglik, czy jest szansa, że po zamontowaniu do skrzyni wróci na swoje miejsce i nie będzie ciekło? Przed odkręceniem nie było z nim żadnych problemów, nic nie ciekło, wysprzęglał bez problemów.
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: Cieknący wysprzęglik - uszkodzony?
Mógł się uszkodzić. Dla pewności zdemontuj wysprzęglik z pojazdu, porozbieraj na czynniki pierwsze, wymień gumowy element uszczelniający wewnątrz, przyjrzyj się powierzchni tłoka oraz cylindra.