Samoczynnie migające awaryjne

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
koooosmo
Początkujący T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 6
Model:
Auto: T4 Mixt vel żółcior
podziekowal za post: 14 razy
Kontakt:

Samoczynnie migające awaryjne

Nieprzeczytany post autor: koooosmo »

Czy to jest normalne w t4 że przy mocniejszym hamowaniu samoczynie zapalają się światła awaryjne ? Jak się puści pedał hamulca to wyłączają się. Czy to jest normalne czy coś jest uszkodzone w aucie , może jakieś zwarcie się robi gdzieś ? Zauważyłem to niedawno po nagłym wciśnięciu pedału hamulca , abs jeszcze nie zadziałał ale hamowanie było dość ostre bez zablokowania kół jeszcze. Nie wiem czy to normalne czy coś uszkodzone w aucie jest ?
arkolek
Forumowicz T4

13
Tematy: 5
Model:
Auto: caravelle T4
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 7 razy
Kontakt:

Re: Samoczynnie migające awaryjne

Nieprzeczytany post autor: arkolek »

Myślę, że w niektórych modelach samochodów to standard. Jak depniesz mocniej to właśnie się włączają awaryjne żeby ostrzec tych z tyłu, że coś się dzieje. Mam tak w lancerze.
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

W nowszysch samochodach to jest praktycznie standard juz w kazdym (nawet sprinter czy tez t5 po lifcie juz to mają), w t4 to chyba jakiś dołozony modul ABL jest u Ciebie który tez widzialem gdzieś że mozna kupić, z tego co pamietam firma Cube Electronics cos takiego oferowala . Są tez alarmy ktore mają takie funkcje ale są to alarmy zwykle do nowszych aut na CANie. Mam taki alarm noszący nazwę Q-SAFE CAN z taką funkcją w Yarisie, awaryjne tez na chwile wlącza w momencie gdy kola dłuższą chwilę buksują. http://www.ets-polska.pl/motoryzacja/alarmy A za zadanie ma ostrzeganie o naszym nagłym gwaltownym hamowaniu awaryjnym tych kierujących co jadą za nami.
koooosmo
Początkujący T4

14
Tematy: 6
Model:
Auto: T4 Mixt vel żółcior
podziekowal za post: 14 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: koooosmo »

Dziękuję panowie za szybką odpowiedz , już chciałem do elektryka jechać ale widzę nie potrzebnie :). To forum jest nie zastąpione :).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”