Od pewnego czasu samochód w zakresie obrotów 2800-2900, przechodzi w tryb awaryjny. Po prostu podczas przyspieszania jest up! I koniec mocy. Niby jedzie ale właściwie raczej się toczy.
Pomaga wyłączenie i włączenie ponowne silnika.
Raz jakaś cholera mnie podkusiła i w czasie jazdy go wyłączyłem i odpaliłem z biegu. Od tego czasu mam problemy z opaleniem, nie zawsze ale mam. Raz po takim dość długim kręceniu bardzo mocno zakopcił na czarno. Czyżby rozrząd przeskoczył?
Przy okazji, czy ma ktoś jakiś dobry warsztat w Krakowie który jest wstanie ogarnąć ten silnik co mu jest?
Samochód przechodzi w tryb awaryjny. Ciężko odpala.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Samochód przechodzi w tryb awaryjny. Ciężko odpala.
klasyczne objawy przeładowania turbiny, coś jest nie tak z układem upustowym turba - N75, wężyki od niego, uszkodzona gruszka turbiny, lub zacinający się sam zawór upustowy - jest o tym sporo na forumbaton208 pisze:Od pewnego czasu samochód w zakresie obrotów 2800-2900, przechodzi w tryb awaryjny. Po prostu podczas przyspieszania jest up! I koniec mocy.
wystarczy podłączyć VAGa, a zapewne wyjdzie wszystko czarno na białym
tak to wyglądabaton208 pisze:Czyżby rozrząd przeskoczył?