Auto bardzo szybko nabiera temperatury.

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
karol1982
Nowy T4

Answers: 0
7
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Auto bardzo szybko nabiera temperatury.

Nieprzeczytany post autor: karol1982 »

Witam wszystkich.
Od niedawna jestem właścicielem T4 z silnikiem 2,4D.
Moje auto jak już pisałem w tytule dardzo szybko sie nagrzewa, po przejechaniu około 1-1,5 kilometra sillnik ma optymalną temperature a po przejechaniu 10 km lub chwili w korku załączaja się wentylatory. trochą to wszystki niepokojące bo przecież mamy zimę. Zaniepokojony wymieniłem termostat, pompę wody, wypłukałem układ i zalałem świeżym płynem....
Niestety bez rezultatów.
Auto około 5 tysięcy kilometrów temu miało kompleksowo regenerowaną głowicę, niestety poprzedni właścicel jeżdził autem tylko sporadycznie na ryby i nie potrafi lub nie chce odpowiedzieć na zadne z moich putań
Pomocy.
mario73
Nowy T4

8
Tematy: 0
Model:
Auto: t4 Multivan
Kontakt:

Re: Auto bardzo szybko nabiera temperatury.

Nieprzeczytany post autor: mario73 »

Cześć sprawdż układ chłodzenia czy niema tam gdzieś zamontowanego dogrzewacza elektrycznego na bazie świec żarowych. Ktoś może zamontował i w kabinie gdzieś jest włącznik ( włącz-wyłącz). Taki mam pomysł.
stasiu
Aktywny T4

10
Tematy: 12
Model:
Auto: MULTIVAN
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 9 razy
Kontakt:

Re: Auto bardzo szybko nabiera temperatury.

Nieprzeczytany post autor: stasiu »

Nie wiem czy to występuje w 2,4 , ale u mnie w vr6 2,8 przytkało się jakieś przewężenie do którego jest podpięty wąż od zbiornika wyrównawczego (takie info od mechanika , który mi to robił)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”