wysokie spalanie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Marcin Stefan
- Nowy T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
wysokie spalanie
Witam. Pomocy. Jestem nowym użytkownikiem vw t4 1996r.1.9d.Po wymianie rozrządu pompy wody wszystkich filtrów i oleju spalanie wykazało 15 litrów na 97 kilometrów. nie wiem co robić. sposób sprawdzenia prosty. zalałem do odbicia i po przejechaniu 97 kilometrów znów lanie do odbicia.
prosze o pomoc bo nie wiem co robić dalej. ogólem autko chodzi dobrze, pali od kopa i ma moc.
pozdrawiam.
prosze o pomoc bo nie wiem co robić dalej. ogólem autko chodzi dobrze, pali od kopa i ma moc.
pozdrawiam.
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: wysokie spalanie
Zalanie "do odbicia" w naszych T4 jest bardzo zawodne. Różnice w napełnieniu zbiornika przy odbiciu dochodzą do 10 litrów, a czasem nawet więcej. Zależy od drobnych niuansów pochylenia samochodu, od szybkości nalewania, od zagłębienia końcówki dystrybutora we wlewie. Taki jest urok odpowietrznika zbiornika paliwa w T4. Więc się nie przejmuj, po 97 km wynik nie jest miarodajny. Zrób pomiar od pełnego do pełnego po wypaleniu całego zbiornika, a i wtedy wynik będzie z dokładnością +/- 0,5 litra/100 km.
-
Marcin Stefan
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Czy w Teczce przedliftowej jest lampka rezerwy (nie dopatrzyłem sięi) czy tylko czerwony pasek na wskaźniku?Marcin Stefan pisze:sprawdzę do rezerwy
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jakbyś chciał sprawdzać mechanicznie to wtryskiwacze do wyjęcia i kąt wtrysku do sprawdzenia na zegar. Kompresję też można wtedy przy okazji zmierzyć. :)
-
dzakers
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4 transporter
- Kontakt:
siemka a ile powinien palic t4 w 1.9d?bo u mnie ostatnio tez zaczely sie jakies szopki i raz spalanie wychodzi ok 10 l a raz nawet 15 l,dodam ze prowadze tylko ja osobiscie i nie to ze mam ciezka noge,moze byc jakas tego przyczyna takiej rozbieznosci w spalaniu?
dzieki za odp
dzieki za odp
-
Jacek J
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 Multivan Syncro
- Opis: rocznik 1995
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Według instrukcji obsługi wersje osobowe:dzakers pisze:siemka a ile powinien palic t4 w 1.9d?bo u mnie ostatnio tez zaczely sie jakies szopki i raz spalanie wychodzi ok 10 l a raz nawet 15 l,dodam ze prowadze tylko ja osobiscie i nie to ze mam ciezka noge,moze byc jakas tego przyczyna takiej rozbieznosci w spalaniu?
dzieki za odp
silnik 1.9D 45kW (61KM) 6.5l przy 90km/godz. 120km/godz (brak danych bo za wolno jedzie ;-), miasto 9.1l/100km.
silnik 1.9D 50kW (68KM) 6.8l przy 90km/godz., 9.9l przy 120km/godz., miasto 9.0l/100km
przy okazji 2.4D 57kW (78KM) 7.5l (7.8l syncro) przy 90km/godz., 10.8l (11.8l syncro) przy 120km/godz., miasto 10.7l (10.8l syncro).