Automat CFZ
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Automat CFZ
Po długiej i szybkiej jeździe wyhamowałem i włączyłem wsteczny,ku mojemu ździwieniu nie zadziałał.
Z wszystkimi pozycjami w automacie nie mam problemu biegi i pozycje są płynnie włączane.
Skrzynia ma olej, żadnych wycieków . Vag nie wykazuje żadnych błędów.Czyli usterka mechaniczna.
Nie wiem jak to działa co jest odpowiedzialne za przejście z D na R .
Czy to jakieś podciśnienie , i czy może być tak że do przodu jeździ a do tyłu nie..
Naprawa w serwisie to koszt tak mi powiedzieli 2500 zł ,podejrzenie pada na koszyczek i tłoczek , ale nie mam zaufania do naszych speców od atomatów .Kiedyś z nim byłem w Raszynie i gość mnie załamał a uchodził za najlepszego w okolicach Warszawy.
Jeżeli ktoś słyszał o podobnym problemie ,proszę o pomoc.
Jeżeli ktoś wie o tanim rozbitku z manualna skrzynią ,albo o wadliwym .proszę o kontakt
aaleksiejczuk@o2.pl
Z wszystkimi pozycjami w automacie nie mam problemu biegi i pozycje są płynnie włączane.
Skrzynia ma olej, żadnych wycieków . Vag nie wykazuje żadnych błędów.Czyli usterka mechaniczna.
Nie wiem jak to działa co jest odpowiedzialne za przejście z D na R .
Czy to jakieś podciśnienie , i czy może być tak że do przodu jeździ a do tyłu nie..
Naprawa w serwisie to koszt tak mi powiedzieli 2500 zł ,podejrzenie pada na koszyczek i tłoczek , ale nie mam zaufania do naszych speców od atomatów .Kiedyś z nim byłem w Raszynie i gość mnie załamał a uchodził za najlepszego w okolicach Warszawy.
Jeżeli ktoś słyszał o podobnym problemie ,proszę o pomoc.
Jeżeli ktoś wie o tanim rozbitku z manualna skrzynią ,albo o wadliwym .proszę o kontakt
aaleksiejczuk@o2.pl
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Automat CFZ
Samochód o któym pisałem wyżej to VW t4 Caravella z 95 roku 2,4 d silnik AAb skrzynia atomatyczna CFZ
-
czarny1x1x
nie chcę babola walnąć ale oglądnął bym kostkę elektryczną na skrzyni (pozycionometr )? zapomniałem jak to się nazywa <59>
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
oglądałem taka kostkę z wieloma pinami i nic wygląda super mieści się z tyłu skrzyni
-
czarny1x1x
no a kable nie po urywane nic nie zalane wodą popryskać jakimś kontaktem spray ,lub sam ten element w środku padł coś podstawić ale z automatem to nie łatwa sprawa oliwa wyleci nikt na próbę nie da
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Tak jak pisałem na bardzo wysokich obrotach około 3 tys następuje szarpnięcie i jazda do tyłu ,tyle że krótka a potem znów nic.Sprawe wtyczki kontaktronów i innych siuwaksów przerabiałem.
-
czarny1x1x
no dobra ale opisz dokładnie masz włączony D ? czy P ? jakiś bieg na postoju jak to się dzieje im więcej ty łatwiej
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie ma znaczenia z jakiego biegu przełączam na R dzieje sie zawsze tak samo.Przełączenie jest lekko odczuwalne (zmiana obrotów)Bieg wsteczny R jest załaczony,ale na tym koniec ,przy lekkim dodaniu gazu powinien ruszyc ,a on rusza przy 3 tys obrotów i to tylko przezx chwilke.Dzieje sie tak samo jak przełączam Z d na R lub z P na R lub z N na R
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
czarny1x1x
to wychodzi na to że jednak za późno .no będzie kłopot w skrzyni jednak stan oczywiście jest oliwa odpowiednia nie jakaś podróbka ?
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
czarny1x1x
no to kolego nic dobrego nie wróży skoro oliwa taka jaka miała być jest ! stan jest. filtr zmieniony to się posypało w środku na wyświetlaczu przełożenia pokazuje dobrze ? pewnie tak to musi ktoś na miejscu na to zerknąć przez neta nie naprawimy nie to
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Tak wyświetlacz pokazuje właściwe przełożenia. A może wiesz gdzie znajduje się taśma transmisyjna ? Od lewej strony skrzyni jest dekiel ,zastanawiam się, czy jak go zdejmę to wycieknie olej ten dekiel zaczyna się nad filtrem,może tam cos znajdę ?
-
aaleksiejczuk
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dobrałem się do dołu skrzyni .Po zdjęciu miski olejowej i filtra widać taśmę transmisyjną delikatnie trzeba ja wypinać z elektrozaworów,bo ja zerwałem z ostatniego elektrozaworu.Jak się okazało to sterowanie wcale nie musi działać chodzi tylko o płynną zmianę biegów,ale i bez taśmy wsteczny powinien być .(tryb awaryjny) Dowiedziałem się że prawdopodobnie jakiś koszyk jest pękniety ,ale żeby się dostać do niego trzeba skrzynię wyjąć. Jak to zrobię opiszę. Na marginesie dzwoniłem do serwisu VW taka taśma tylko na zamówienie to koszt około 1000 zł. szaleństwo na szczęście są dobre używki. Gduby ktoś cos wiedział o jaki koszyk chodzi to prosze dać znać.Mój numer 602 655 612