Witam,
mam problem ze swoim t4 ACV. Gdy dojeżdżam do świateł i wciskam sprzęgło obroty za każdym razem spadają do około 400-500 po czym wracają do 720 i jest ok. Nie falują obroty, kąt wtrysku ustawiony na 55. Vag nie pokazuje błędów. Jakieś pomysły co to może być ?
Drugi problem nie związany z pierwszym to słabe odpalanie na ciepłym silniku. Wcześniej było ok (problem z obrotami występował cały czas). Silnik zaczął mi słabo palić jak pewnego razu mi się mocno zapowietrzył i przytkał się filterek w powrocie z pompy. Przez kilka dni musiałem tak jeździć i nie miałem wcale powrotu paliwa do baku (strasznie palił na zimno i ciepło). Po naprawie normalnie wraca się paliwo do baku, problem z odpalaniem dużo się poprawił ale nie jest tak jak kiedyś. Żeby odpalić na ciepłym muszę kręcić z 3 sekundy. Nie kopci. Nie ma powietrza w układzie paliwowym. Filtr paliwa nowy.
T4 2.5 TDi ACV Niskie obroty. Słabo odpala
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
deeamon
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: T4 Long
- Kontakt:
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Re: T4 2.5 TDi ACV Niskie obroty. Słabo odpala
Wygląda na to że pompa dostała, mogły popękać sprężyny tłoko rozdzielacza, mogła się rozlecieć fala itd.