Wym.skrzyni na manual i zegarów z mechan. na elektroniczne z
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 CRAVELLE
- Opis: Biały
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Wym.skrzyni na manual i zegarów z mechan. na elektroniczne z
Witam serdecznie.
Mam pytanie i problem z zegarami, wstawiłem busa 2.5 benzyna 95r. do mechanika ma mi przerobić z automatu na manual. W automacie były zegary,prędkościomierz na linkę i jedną kostkę 24 pinową a chcę wstawić zegary z elektronicznym wyświetlaniem kilometrów. Też ma kostkę 24 pinową jak je podłączyłem to działa tylko: podświetlenie,kontrolka od ręcznego,ładowania i kierunków. nie działa obrotościomierz,poziom paliwa,temperatura i kilometrościomierz . Potrzebuję jakiś schemat elektryczny,jak to przerobić mechanik powiedział że jak będę takowy miał to mi zrobi. Jest elektromechanikiem ,ale mówi że to dużo szukania,zabawy a on nie ma czasu aż tyle ,bo ma terminy napięte jak baranie jajca <38> tym bardziej że wszystkie kabelki są jednego koloru. Z góry dziękuję.
ps. zegary jedne i drugie są zielone.
Mam pytanie i problem z zegarami, wstawiłem busa 2.5 benzyna 95r. do mechanika ma mi przerobić z automatu na manual. W automacie były zegary,prędkościomierz na linkę i jedną kostkę 24 pinową a chcę wstawić zegary z elektronicznym wyświetlaniem kilometrów. Też ma kostkę 24 pinową jak je podłączyłem to działa tylko: podświetlenie,kontrolka od ręcznego,ładowania i kierunków. nie działa obrotościomierz,poziom paliwa,temperatura i kilometrościomierz . Potrzebuję jakiś schemat elektryczny,jak to przerobić mechanik powiedział że jak będę takowy miał to mi zrobi. Jest elektromechanikiem ,ale mówi że to dużo szukania,zabawy a on nie ma czasu aż tyle ,bo ma terminy napięte jak baranie jajca <38> tym bardziej że wszystkie kabelki są jednego koloru. Z góry dziękuję.
ps. zegary jedne i drugie są zielone.
-
czarny1x1x
Re: Wym.skrzyni na manual i zegarów z mechan. na elektronicz
Proszę ale było, wystarczyło poszukać http://www.vwgolf.pl/porady/pinout-licz ... po-89roku/
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam.
VW golf ma tak samo jak w T4 Caravelle ? Pytam ponieważ tam są wymienione golf II golfl III i passat nie wymienili T4. Mało tego ja mam 24 piny a w tym linku co mi podałeś jest na 28 pin ...
Pozdrawiam.
VW golf ma tak samo jak w T4 Caravelle ? Pytam ponieważ tam są wymienione golf II golfl III i passat nie wymienili T4. Mało tego ja mam 24 piny a w tym linku co mi podałeś jest na 28 pin ...
Pozdrawiam.
-
czarny1x1x
no nie wiem jak masz ale ja sobie zakładałem niebieskie zegary zamiast zielonych i tym się posiłkowałem i wszystko hula kostka ma pinów 28 tylko nie wszystkie są podłączane
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
No ja mam na 24 i z zielonych na zielone przerabiam tylko że elektroniczne
-
czarny1x1x
liczyłeś kolego te piny ?bo mam kostkę w autku nie chce mnie się lecieć ucięta z T4 ogólnie piny są tak samo zasilania kontrolki wskaźniki ,dobra lecę do autka zaraz będę wiedział .. kostka na bank ma 28 pinów to co podałem będzie pasować <england> interesuje cię pin nr 7 jeśli jest linka ten pin jest wolny musisz sobie go dorobić jeśli będzie bez linki
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Liczyłem ze 4x jest 24 piny nawet fotkę zrobiłem i patrzałem przed chwilą na nia i liczyłem. Wydrukowałem i zawiozłem dziś mechanikowi,powiedział że to nie to a wszystkie piny są zajęte ,nie ma wolnych żadnych
-
czarny1x1x
licz wszystkie dziurki w kostce dwa rzędy po 14 pinów łącznie z wolnymi ,bo nie masz wyświetlacza temperatury zewnętrznej np ..i paru innych pierdułek .niektóre są po prostu wolne .mechanik się słabo zna i tyle elektryk to powinien robić....fotka kostki http://scr.hu/0faw/i0rc6
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Racja zwracam honor jest 28 pinów nie wiem jak to liczyłem. Ten koleś jest elektromechanikiem i mechanikiem to ja go w błąd wprowadziłem ,bo powiedziałem ze jest 24 a dałem mu wydrukowane na 28. Auto wstawiam we wtorek i zobaczymy czy bedzie działać. Napisze jak już będzie wiadomo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
czarny1x1x