Zapowietrzone hamulce
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
OPAR
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 1992
- Kontakt:
Zapowietrzone hamulce
Witam, problem dotyczy t4 z 1992r, bez abs. wymieniałem płyn, odpowietrzałem i przez nieuwagę zabrakło płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Prawdopodobnie zassało powietrze, odpowietrzałem zaciski i cylinderki, jednak pedał nadal był miękki i łapał nisko, ma duży skok. Chciałem odpowietrzyć pompe, przez poluzowanie kolejno 4 rurek na płyn, jednak po tej operacji pedał był jeszcze bardziej miękki. Nie wiem czy to układ jest walniety jakiś czy ja źle robię odpowietrzanie tej pompki. Proszę o szybką odpowiedź. Dodam dla jasności że pomagała mi druga osoba w pompowaniu pedałem.
-
grehor
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: -Latający Holender
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Zapowietrzone hamulce
Odkręcając rurki przy pompie, tylko zapowietrzyłeś jeszcze bardziej cały układ.
Kolego weź kogoś kto już robił takie rzeczy i niech Ci pomoże. Trzeba jeszcze raz dokładnie i dobrze odpowietrzyć cały układ. Na odpowietrzniki zakładać wężyki i do jakiegoś zbiorniczka (słoik butelka) i drugi pilnuje płynu w zbiorniczku dolewając aby nie łyknął powietrza i śmiało przepędzić płyn ze zbiorniczka do butelki i tak z każdym kołem.
Kolego weź kogoś kto już robił takie rzeczy i niech Ci pomoże. Trzeba jeszcze raz dokładnie i dobrze odpowietrzyć cały układ. Na odpowietrzniki zakładać wężyki i do jakiegoś zbiorniczka (słoik butelka) i drugi pilnuje płynu w zbiorniczku dolewając aby nie łyknął powietrza i śmiało przepędzić płyn ze zbiorniczka do butelki i tak z każdym kołem.
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 70X0C 1994r
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Re: Zapowietrzone hamulce
Dolewaj nowego płynu. Dużo nie kosztuje, a będziesz miał już wymieniony. Układ trzeba odpowietrzać przynajmniej 2 razy. Drugi raz to po przejechaniu kilku km, żeby ewentualne banieczki powietrza się przesunęły.