Pompa wtryskowa problem.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Ciastol
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Pompa wtryskowa problem.
Witam. Mam taki problem z pompą, auto strasznie mi zamula. Cięgno gazu ciężko mi chodzi, czesto nie wraca na swoje miejsce po popuszczeniu gazu. Żeby auto jechało muszę deptać go do samego końca, bardzo powoli wchodzi w obroty. Zdarza się wyciek z pompy paliwa, potem ustaje. Zastanawiam się czy to pompa, czy może filtr paliwa ma coś z tym wspólnego? Pomocy :)
Ostatnio zmieniony 28 cze 2013, 20:06 przez Ciastol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Re: Pompa wtryskowa problem.
Nie wiem czy w 1.9 jest linka z regulatorem, ale jeśli tak to sprawdź linkę, wygląda na to że się zaciera. Filtr też można wymienić, nie zaszkodzi mu to.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Wywalenie amortyzatorka trzymającego cięgno gazu na pompie rozwiąże problem niewracającego pedału gazu ;-)
-
Ciastol
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Wywaliłem amortyzatorek i trochę pomogło :) Jednak był dziś problem bo znowu mi wywalało paliwo z pompy przez chwilę. Wymieniłem filtr paliwa, zobaczymy co dalej. W poniedziałek będę się kontaktował ze znajomym co się bawi w pompach.
-
yaco181
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Wlasnie sie dowiedzialem, ze w moim TD 1.9 nie otwiera sie zawor na pompie przez co nie odpala. Paliwo idzie przez filtr, dochodzi do pompy i wraca powrotem. Brak zaplonu. Co zrobic w takiej sytuacji? Da sie wymienic sam zawor (podobno jest elektroniczny) czy czeka mnie jakas grubsza naprawa/wymiana pompy. Co bedzie najlepszym rozwiazaniem? Z gory dzieki za podpowiedzi..
-
jackies13
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Kolego,miałem ten sam problem. Po wymianie samego zaworu problem powinien ustać. Warto też sprawdzić świece. Pozdrawiam.