Kat wtrysku
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mariusz.ka
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4 ACV T5 174km
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Kat wtrysku
Witam..mam problem z ustawieniem kąta wtrysku paliwa, kupiłem kilka dni temu druga T4 , 102 km ACV ,poprzedni właściciel (znajomy) wymieniał 2 lata temu kompletny rozrząd,po zakupie chciałem sprawdzić ustawienia n VAG-u dawka paliwa nie ruszana...32768 4,5mg lecz kat wtrysku od 30-60, ma być 49-51.próbowałem zmienić trochę na regulatorze kąta na pasku pompy,ale efekt żaden.Po zdjęciu osłony rozrządu rzucił mi się od razu zrobiony flamastrem znak na pokrywie zaworów(rzemieślnicza technika wymiany rozrządu) Czy jest możliwe że przy większej rozbieżności ustawienia pompy do reszty rozrządu kąt wtrysku będzie tak falował,czy trzeba szukać gdzie indziej, nastawnik ,czy może klin na wale...Silnik ma moc ,ale poranne palenie takie średnie ,zwłaszcza ze rano teraz jest ciepło,,,proszę o pomoc <f>
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: Kat wtrysku
Zczytane w grupie 000 w trybie basic setting, na ciepłym silniku :?:mariusz.ka pisze:... lecz kat wtrysku od 30-60,
A w grupie 004 jak jest :?:
Jak czujesz, że masz coś nie halo, to najlepiej zrobić komplet logów i wrzucić na forum, wtedy dopiero można coś radzić, bo tak z suchego opisu ciężko się wróży, a diabeł tkwi w szczegółach.