Brak instalacji do drugiego głośnika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Brak instalacji do drugiego głośnika
Witam mam takie pytanie, kupiłem dziś sobie nowe głośniki na podszybie do T4 melomanem nie jestem ale lubię jak coś mi gra w samochodzie, wymieniłem prawy głośnik, ściągam lewą zaślepkę i zonk to że głośnika nie ma to sie spodziewałem, ale że kabli żeby go podłączyć to już nie. Czy to tak standardowo było w tych "ubogich" wersjach T4 Transporter? Czy żeby taki kabel założyć to muszę targać cała deskę rozdzielczą? Z góry dzięki za odpowiedź.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Re: Brak instalacji do drugiego głośnika
Całą to nie. Poszukaj dobrze czy na pewno nie ma. Jeżeli nie, to przy odrobinie szczęścia uda Ci się przeciągnąć odkręcając tą klapkę na 4 śrubki w środkowym tunelu. Jeżeli nie dasz rady to wystarczy odkręcić schowek i wówczas bez problemu pociągniesz kabel.
-
duzutki
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Raczej nie musisz deski zdejmować. Wystarczy jak odkręcisz schowek i już powinieneś mieć ułatwiony dostęp. A jak zdejmiesz jeszcze osłony nawiewu na nogi to już całkiem powinieneś mić dostęp i bez problemu kabelki możesz puścić. Ja tak zakładałem u siebie <cisza>
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Czekajcie do lewego głośnika od kierowcy schowek trzeba odkręcać? Ten od bezpieczników? kurcze szukałem myślałem że kabel spadł gdzieś ale nie ma go tam, nie mam tych takich wyciągaczy do radia przy sobie to nawet radia nie mogę wyjąć. Dzięki bardzo za podpowiedź :)
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Tak to jest jak człowiek szybko czyta i nie dokładnie. Z lewej strony nie powinieneś mieć najmniejszego problemu, żeby przeciągnąć kabel. Jedyne co to musisz wyjąć radio. A to potrafi czasem mocno siedzieć. A tak to bez problemu gdzieś dobie pociągniesz pod deską kabelek i nie będzie problemu.
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Kurcze tak się zastanawiam o ile droższe byłoby auto jakby ten kabel założyli :P Tak to zamiast siedzieć na tyłku to będzie gimnastyka. Dzięki za pomoc :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
ja kładłem instalację pod 6 głośników (no w sumie to siedem) plus okablowanie pod wzmacniacz i deski nie ściągałem. Ściągasz schowek pasażera i schowek pod sterowaniem nawiewami, ciągniesz kable tam gdzie potrzebujesz, mocujesz spinkami pod deską które już tam są. Tylko pracy trochę ale do zrobienia nawet dla laika bo jest do kabli swobodny dostęp.
to tak dla wyobrażenia
http://img515.imageshack.us/img515/8648/29032013484.jpg
to tak dla wyobrażenia
http://img515.imageshack.us/img515/8648/29032013484.jpg