Znikający płyn chłodzący i olej
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Brzoza82
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Vw t4 multivan
- Kontakt:
Znikający płyn chłodzący i olej
Witam wszystkich, bardzo proszę o radę nie mam pojęcia co się dzieje z płynem z układu chłodzącego tzn. znika ze zbiorniczka wyrównawczego po przejechaniu ok. 100 km włącza się czujnik i trzeba go dolać w ilości ok 0,5l!!! a także dziwnie bo oleju taż sobie sporo łyka!!! z korka wlewu oleju wydostaje się biały jakby dym czy para? w sporych ilościach!!! proszę o radę bo nie wiem czy mam się już pożegnać z silnikiem? czy można go jeszcze ratować??? dodam że byłem u znachora myśląc że to uszczelka pod głowicą a on zrobił badanie testerem i powiedział że to na pewno nie uszczelka!! Bardzo proszę o pomoc. płacz
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Znikający płyn chłodzący i olej
Uszczelka pod głowicą i możliwe że pierścienie już trochę zapiekło i olej wciąga
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Innej opcji nie ma . Testerem ci robił .Takie usterki to tylko uszczelka,pierścionki lub tak jak Kenobi pisze głowica pękła , jedź do innego mechanika .
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Może gdzieś masz wyciek? Obejrzyj dobrze silnik, chłodnicę i chłodniczkę oleju.