2.5 TDI 97 rok Słaby po regeneracji głowicy.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 TDI 97 rok Słaby po regeneracji głowicy.
Może niedokręcony, albo założony na starej uszczelce?
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Tylko jak musiałby "fukać,prychać pierdzieć,cykać" czy jak tam zwał żeby turbina marnie wstawała a kolega napisał ze okopcony i pognity domyślam się ze z wierzchu o hałasie nie wspomniał.Kenobi pisze:zależy gdzie przerdzewiały, jak przed turbiną to może późno wstawacmotoria pisze:co ma pordzewiały kolektor do mocy ?
ale ktoś głowicę do regeneracji demontował to i kolektor musiał ruszac - wstawił z powrotem trupa ??
-
kacper.p
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 CARAVELLE
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
hałasu nie ma i to mnie dziwi, faktycznie okopcony i faktycznie jest to na dolocie do turbiny. Nie mam w tygodniu czasu żeby jechać po te logi bo bym już wstawił żeby ktoś kumaty w to zerknął więc trzeba zaczekać do weekendu... A moim zdaniem a zaczynam craz bardziej w to wierzyć jest to, że mechanik nie chce się przyznać że strzelił byka na rozrządzie i zwala wine na kolektor, żeby zwrócić sobie koszty kolejnej roboty przy aucie. Wy mieni kolektor, a przy okazji będzie miał na wierzchu głowicę i dobry dostęp do rozrządu. A kolektor niestety i tak nadaję się do wymiany.
-
kacper.p
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: T4 CARAVELLE
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Witam po dłuższej przerwie.
Dziś już dobre informacje;) nie mogłem się wcześniej podzielić bo jakoś czasu brak, ale Caravellka śmiga już tak jak ma śmigać. Mechanik wymienił ten kolektor (stary widziałem i faktycznie dosyć dziurawy). Samochód zaczyna się zbierać tak mocno od około 1800 obr a na niższych obrotach jazda jest bardziej elastyczna i płynna.
Nie mam pojęcia czy grzebał przy czymś jeszcze, grunt, że zapłaciłem tylko za kolektor a samochód śmiga. Jak znajdę czas to podjadę jeszcze podpiąć do kompa żeby mi koleś sprawdził te logi itd.
Najwyżej jeszcze wrzucę kontrolnie.
A póki co wielkie dzięki za cenne uwagi i zainteresowanie- o tyle obszerniejsza moja wiedza na temat t4;)
Pozdrawiam!
Dziś już dobre informacje;) nie mogłem się wcześniej podzielić bo jakoś czasu brak, ale Caravellka śmiga już tak jak ma śmigać. Mechanik wymienił ten kolektor (stary widziałem i faktycznie dosyć dziurawy). Samochód zaczyna się zbierać tak mocno od około 1800 obr a na niższych obrotach jazda jest bardziej elastyczna i płynna.
Nie mam pojęcia czy grzebał przy czymś jeszcze, grunt, że zapłaciłem tylko za kolektor a samochód śmiga. Jak znajdę czas to podjadę jeszcze podpiąć do kompa żeby mi koleś sprawdził te logi itd.
Najwyżej jeszcze wrzucę kontrolnie.
A póki co wielkie dzięki za cenne uwagi i zainteresowanie- o tyle obszerniejsza moja wiedza na temat t4;)
Pozdrawiam!
-
gjenio
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Kiedyś sam zmieniałem kolektor, i przez pomyłkę zostawiłem jedną starą uszczelkę na wylocie przy głowicy, prawie uwierzyłem że kupiłem pokrzywiony kolektor przez jakiś czas. człowiek nie jest nieomylny.