2.0 + LPG problemy z odpalaniem

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=90
T4 Forum dotyczące silnika 2.0 AAC w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Miętus89
Samodzielny mechanik

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

2.0 + LPG problemy z odpalaniem

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

jak jest rezerwa na benzynie w moim T4 2.0 AAC to auto czasami nieachce odpalić

gaz mam zawsze ustawiony tak że odpala na benzynie i dopiero po przygazowaniu automatycznie przełącza się na gaz

i jak jest rezerwa na benzynce to auto kręci kręci ... i odpalić nie chce , dopiero trzeba je popchnąć i spróbować odpalić na biegu , wtedy pompa załapuje i po następnym przekręceniu kluczyka pali na strzała

czy to normalne ? bo ostatnio na przejeździe kolejowym miałem taką akcje i troche przypał był :/

p.s. jak benzyny jest tak ponad pierwszą białą kreske na wskaźniku paliwa to tego problemu niema , ...zawsze tankuje VerWe

...wiem że nie powinno się jeździć na rezerwie ...w sumie to nigdy nie miałem takiej fest sahary w baku żeby wskaźnik paliwa dotykał tego słupka [ogranicznika rezerwy] ale może to wina jakiegoś innego mechanizmu w tym silniku ?
andrewa1
Kierowca T4

16
Tematy: 58
Model:
Auto: transpo-carawella
Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 79 razy
Kontakt:

Re: 2.0 + LPG problemy z odpalaniem

Nieprzeczytany post autor: andrewa1 »

Miętus89 pisze:
jak jest rezerwa na benzynie w moim T4 2.0 AAC to auto czasami nieachce odpalić

gaz mam zawsze ustawiony tak że odpala na benzynie i dopiero po przygazowaniu automatycznie przełącza się na gaz

i jak jest rezerwa na benzynce to auto kręci kręci ... i odpalić nie chce , dopiero trzeba je popchnąć i spróbować odpalić na biegu , wtedy pompa załapuje i po następnym przekręceniu kluczyka pali na strzała

czy to normalne ? bo ostatnio na przejeździe kolejowym miałem taką akcje i troche przypał był :/

p.s. jak benzyny jest tak ponad pierwszą białą kreske na wskaźniku paliwa to tego problemu niema , ...zawsze tankuje VerWe

...wiem że nie powinno się jeździć na rezerwie ...w sumie to nigdy nie miałem takiej fest sachary w baku żeby wskaźnik paliwa dotykał tego słupka [ogranicznika rezerwy] ale może to wina jakiegoś innego mechanizmu w tym silniku ?
Winę za takie objawy ponosi mocowanie pompy w zbiorniku i nic z tym nie zrobisz mam to samo
przy niskim stanie paliwa za drugim -trzecim razem zapali

jednak po spaleniu pompy pilnuję żeby w baku było przynajmniej 25l PB.

Pół biedy jeżeli śmigasz na PB jednak jak przepinasz na LPG to pompa dalej pracuje i przy niskim stanie paliwa straszliwie dostaje po D...

na marginesie wymiana pompy nie jest tak prosta jak by się mogło wydawać
tomex
Aktywny T4

15
Tematy: 15
Model:
Auto: vw t4 2.0 B multivan
Opis: 42 l
podziekowal za post: 30 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomex »

ja już przerabiałem ten temat .wymiana gumowych mocowań na pompie od niskiego stanu paliwa nic przyjemnego .teraz smigam na dorobionych a orginalne kupione w serwisie leżą na zaś w rezerwie.
Miętus89
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

Macie racje bo po jakimś czasie nawet pompa paliwa zaczęła mi wyć teraz pilnuje żeby w zbiorniku było zawsze te 25L benzyny i wszystkie problemy znikły w dodatku dolewam mu do benzyny taki środek który spowodował że auto znowu zaczęło bez problemu jeździć a nawet odpalać z rana na benzynie.
czarny1x1x

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

stres powinien kolegę troszkę nauczyć a dla reszty być wyrocznią ,,kontrolka to obowiązkowa wizyta na CPN ,,
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.0 AAC”