Boczki - jak dokopać się do głośników ?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
xender
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Boczki - jak dokopać się do głośników ?
Witajcie,
Przyszedł czas na wymianę głośników w mojej Caravellce z 98r.
Problem polega na tym że nigdzie nie znalazłem jak się do nich dostać.
Mam założone fabryczne głośniki na górze deski oraz kieszeniach dolnych.
Jeżeli chodzi o głośniki to myślałem jakimś systemie czyli HERTZ model ... no właśnie 170.3, 165.3, 165 DSK i cały problem polega na tym że
nie wiem co tam wejdzie i czy potrzebne są dystanse ?
Z tyłu mam 160 mm bo do tych się dostałem. Muszę je tez wymienić bo kanapa zmasakrowała osłony ;/
Jeżeli ktoś ma jakiegoś "gotowca" do tego autka to byłbym wdzięczny tzn. model głośników które wchodzą bez przeróbek to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam Xender
Jeżeli chodzi o głośniki to myślałem jakimś systemie czyli HERTZ model ... no właśnie 170.3, 165.3, 165 DSK i cały problem polega na tym że
Z tyłu mam 160 mm bo do tych się dostałem. Muszę je tez wymienić bo kanapa zmasakrowała osłony ;/
Jeżeli ktoś ma jakiegoś "gotowca" do tego autka to byłbym wdzięczny tzn. model głośników które wchodzą bez przeróbek to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam Xender
-
Wojti
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: Boczki - jak dokopać się do głośników ?
Poszperaj trochę na forum bo są info jak zdemontować tapicerki i jak się dostać do głośników
-
czarny1x1x
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
osłony głośników normalnie się ściąga i przy podszybiu i w drzwiach - nie ma z tym problemu. Żadne dystanse do tych herców nie będą Ci potrzebne bo osobiście je mam u siebie. Do drzwi wchodzą Ci 165 mm, po zdjęciu osłon masz dostęp do śrub mocujących głośniki - w podszybiu też.xender pisze:Witajcie,
Pozdrawiam Xender
Co do wysokotonowego to ja mam oryginalne mocowania - takie jak na tej aukcji http://allegro.pl/glosnik-wysokotonowy- ... 41596.html - ale widziałem dużo taniej. Ale możesz je zrobić po swojemu. I zastanów się gdzie zamontujesz zwrotnice.
-
tkarla
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Mitsubishi
- Kontakt:
może ten link Ci pomoże http://translate.google.pl/translate?sl ... nsterheber
-
xender
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Dzięki wszystkim za pomoc.
Wolałem spytać bo mam już takie szczęście że czego się nie dotknę ( z plastików ) w VW to się rozleci albo pourywam zaczepy.
Nie przypuszczałem że wystarczy tylko podważyć osłony od głośników w drzwiach. Mam nadzieję że równie łatwo wychodzi siatka od głośników w konsoli ( tych górnych)
Dla potomnych dokładny link
http://translate.google.pl/translate?sl ... nsterheber
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Temat do zamknięcia
Wolałem spytać bo mam już takie szczęście że czego się nie dotknę ( z plastików ) w VW to się rozleci albo pourywam zaczepy.
Nie przypuszczałem że wystarczy tylko podważyć osłony od głośników w drzwiach. Mam nadzieję że równie łatwo wychodzi siatka od głośników w konsoli ( tych górnych)
Dla potomnych dokładny link
http://translate.google.pl/translate?sl ... nsterheber
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Temat do zamknięcia