Witam serdecznie
Natrafiłem na problem w czasie demontażu skrzyni w mojej t4 2,5 tdi 151 99r.
Problem jest taki : skrzynia odkręcona, wszystko co trzeba podpinane i po opuszczeniu skrzyni do dołu odchodzi ona od silnika gdzieś na około 4 centymetry i zaczyna brakować miejsca - silnika nie idzie pchnąć bardziej w lewo a skrzynia opiera się już o półkę - przekręcenie w stronę chłodnicy też już nic nie daje ponieważ zaczyna opierać się o wiatraki.
Podpowie ktoś gdzie tkwi błąd ? - ewentualnie czy przy demontażu skrzyni trzeba jeszcze jakieś elementy zdemontować ?
Dodam że cięgna , rozrusznik, półośka od strony kierowcy i przy silniku odpięta.
Pozdrawiam
Pytanie o demontaż skrzyni w 2.5 tdi 151 99r
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: Pytanie o demontaż skrzyni w 2.5 tdi 151 99r
Łapa skrzyni wyciągnięta, czy wisi w nadwoziu ?
Skrzynia ciasno bo ciasno, ale powinna wyskoczyć, raz w takim sprzęcie wyciągałem i w momencie wyrywania jej, silnik wisiał tylko na poduszce i rurze wydechowej.
Skrzynia ciasno bo ciasno, ale powinna wyskoczyć, raz w takim sprzęcie wyciągałem i w momencie wyrywania jej, silnik wisiał tylko na poduszce i rurze wydechowej.
-
duzutki
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Też się z tym męczyłem. Opuszczasz silnik na maxa, potem podkładasz lewarek pod miskę olejową od przodu i ''obracasz silnik'' potem delikatnie łyszką albo rurką odginasz silnik od ławy i powinna skrzynka wyjść.
Jak coś nie jasne to śmiało pisz.
Jak coś nie jasne to śmiało pisz.
-
stanek3d
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
No właśnie - łyżka od ławy - lekarstwo :D - poza tym lepiej zawsze piastę z półośką za w czasu zrzucić niż próbować iść na skróty - strasznie przeszkadza.
Skrzynia zrzucona :D
Z góry dziękuję za pomoc - bardzo przydatna :)
Pozdrawiam
Skrzynia zrzucona :D
Z góry dziękuję za pomoc - bardzo przydatna :)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 sie 2012, 19:40 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto OT.
Powód: Usunięto OT.