Sprzęgło hydrokinetyczne regeneracja czy wymiana??

Półośki, przeguby, skrzynie, sprzęgła i wszystko między silnikiem a kołem.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Leenec
Początkujący T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Opis: ..::Leenec::..
Kontakt:

Sprzęgło hydrokinetyczne regeneracja czy wymiana??

Nieprzeczytany post autor: Leenec »

Witam,
Mam problem ze ASB w mojej t4 2,5 (103) a mianowicie szarpanie pomiedY 3 a 4 biegiem, jak sie olej w skrzyni rozgrzeje to na niższych szarpnie i do 4000 obrotów wyskakuje i dopiero zmienia bieg.
Byłem u diagnostyka i usłyszałem ze jest błąd w sprzegle hydrokinetycznym - konwenterze...

Potem wycieczka do speca od ASB... I usłyszałem ze w Polsce to nikt nie potrafi tego dobrze zregenerować, i ze on ściąga to gdzies zachodu... Cena z wymiana to oj 2100 zł, przy czym uprzedził ze wypadało by sprawdzić Skrzynie itd. I to może kosztować dużo wiecej (ewentualna naprawa) :)

Co o tym myślicie??
Czy regenerowac taki konwerger, czy kupic nowy?? Jeśli tak to jaki i gdzie??

Może mieliście podobny przypadek??
Czy faktycznie trzeba naprawiać Skrzynie??
KrzysiekSiedlce
Nowy T4

14
Tematy: 0
Model:
Kontakt:

Re: Sprzęgło hydrokinetyczne regeneracja czy wymiana??

Nieprzeczytany post autor: KrzysiekSiedlce »

Witam wszystkich wielbicieli VW T-4. Jestem tutaj pierwszy raz i wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Proszę o cierpliwość jakbym z czymś przesadził.

Kolego Leenec ja też miałem taki problem i zregenerował mi to człowiek z Poznania za 600 zł. Wyregulował mi jeszcze jakieś luzy między tarczkami i jest wszystko ok. Jakbyś chciał namiar to zapraszam na PW.
Leenec
Początkujący T4

14
Tematy: 1
Model:
Opis: ..::Leenec::..
Kontakt:

Re: Sprzęgło hydrokinetyczne regeneracja czy wymiana??

Nieprzeczytany post autor: Leenec »

Witam ponownie,
skrzynia po remoncie :)
sprzeglo zostalo wymienione w srodku tarcze, przekladki uszczelnienia...
Jezdzilem po miescie bylo OK, wyjechalem na trase i po jakis 30 km to samo co bylo przed remontem ...

Po sprawdzeniu komputerem serwisowym wykazalo ze czujnik G62 jest prawdopodobnie uszkodzony... i ze skrzynia moze sie od tego przegrzewac... dzis maja wymienic czujnik i zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej :) mozliwe ze to nie jest czujnk tylko naprzyklad wiazka przewodow ktora idzie do czujnika :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ przeniesienia napędu”