Zgubiona podkładka wtryskiwacza
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Wroonex
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Zgubiona podkładka wtryskiwacza
witam kolegów mam dylemat bo przy wymianie świec żarowych w ubiegły czwartek wykręciłem wtryskiwacz nad pompa paliwa i przy składaniu wypadła mi podkładka która znajdowała sie między ta częścią wtryskiwacza do której przykręca sie przewód zasilający i wezyki przelewu a sprężyną miala około 1 do 2 mm grubości i niweiem czy była tam fabrycznie czy ktoś tam ja włożył w innym celu.Wtrysk złożyłem i przejechałem około 700km i niby wszystko jest ok.Będę wdzieczny za wszelką pomoc w tym temacie.Pozdrawiam
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Zgubiona podkładka wtryskiwacza
jeżeli dobrze zrozumiałem to chodzi o podkładkę do regulacji ciśnienia wtrysku ( są one różnej grubości dobiera się je podczas sprawdzania ciśnienia wtryskiwacza )
powinna tam być i to dokładnie taka jaka tam jest, występują one w grubościach jeśli dobrze pamiętam co 0.05 mm i każde złożenie grubszej o te 0.05 zwiększa ciśnienie wtrysku o 5 barów
powinna tam być i to dokładnie taka jaka tam jest, występują one w grubościach jeśli dobrze pamiętam co 0.05 mm i każde złożenie grubszej o te 0.05 zwiększa ciśnienie wtrysku o 5 barów
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Przede wszystkim to nie wykręciłeś wtryskiwacza tylko go rozkręciłeś! Teraz to proponuje wykręcić wszystkie i oddać do regulacji, natomiast ten bez podkładki to raczej wlewa paliwo a nie wtryskuje. Ja bym tak nie jeździł!
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
to ja nie skumałem najważniejszej sprawy - ty ją zgubiłeś <szok>
no to tak jak pisze FocusMed wtryskiwacz do regulacji celem dobrania odpowiedniej podkładki
bez podkładki wtrysk nie trzyma odpowiedniego ciśnienia
nie jeździć
no to tak jak pisze FocusMed wtryskiwacz do regulacji celem dobrania odpowiedniej podkładki
bez podkładki wtrysk nie trzyma odpowiedniego ciśnienia
nie jeździć
-
Wroonex
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
witam ponownie i jestem winien małe wyjaśnienia otóż odnalazłem podkładkę była ona tak mocno przyklejona do obudowy że mocne stukanie o twarde podłoże nic nie dało ale sprawdziłem na maszynie i wtrysk leje wiec chyba bede wymieniał wszystkie końcówki tylko teraz nie wiem czy nowe czy po regeneracji ale to pewnie cena rozstrzygnie
-
Wroonex
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
a jeszcze jedno pytanko po założeniu powiedzmy nowych końcówek trzeba trzeba regulować wtryski u pompiarza
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Koledzy mam pytanie czy pomiędzy tą nakrętką od węża ciśnieniowego a wtryskiwaczem jest jakaś podkładka? Coś mi paliwo jakby tam ciekło i śmierdzi ropą jak się silnik zagrzeje. Pierwszy cylinder od rozrządu tuż nad alternatorem, się obawiam czy nie będzie przez to pożaru jakiegoś :(
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
krzysztofek pisze:Koledzy mam pytanie czy pomiędzy tą nakrętką od węża ciśnieniowego a wtryskiwaczem jest jakaś podkładka?
Nie.
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Serdeczne dzięki. Czyli tylko spróbować dokręcić i powinno być ok. Jeszcze raz dziękujęgrzesiex pisze:krzysztofek pisze:Koledzy mam pytanie czy pomiędzy tą nakrętką od węża ciśnieniowego a wtryskiwaczem jest jakaś podkładka?
Nie.
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Takie pytanie czy te węże przelewowe muszą być w tym oplocie z materiału jak oplot w kablu antenowym? Bo tam gdzie mam wyciek mam założony taki jakby zbrojony czarny gumowy i teraz widzę, że zaczyna myć mi drugi wtryskiwacz paliwem a ten był suchy. Kolejne pytanie czy jest sens zacisnąć jakimś drutem te wężyki czy po prostu one mają siedzieć i nie cieknąć? Czy te wężyki to są sprzedawane w jakichś kompletach czy one muszą mieć jednakową długość? Czy to taki zwykły z metra cięty przewód paliwowy? Może naiwne pytania, ale w sklepie motoryzacyjnym gość się roześmiał jak mu powiedziałem, że chcę wężyki przelewowe do tego silnika i powiedział, że nie ma takich że to trzeba "se" kupić "meter" zwykłej "rułki" i samemu dociąć. :PKenobi pisze:zacznij od sprawdzenia wężyków przelewowych
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
dokładnie tak, oczywiście i tu występują lepsze i gorsze wężyki ale ogólnie kupujesz z metrakrzysztofek pisze:że nie ma takich że to trzeba "se" kupić "meter" zwykłej "rułki" i samemu dociąć
mają siedzieć i nie cieknąćkrzysztofek pisze:Kolejne pytanie czy jest sens zacisnąć jakimś drutem te wężyki czy po prostu one mają siedzieć i nie cieknąć?
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Nie muszą byc w tym oplocie.Do danego auta nie dostaniesz ,po prostu kupujesz z metra wężyka na przelewy 3,2mm ma on chyba.Długosci sam docinasz od wtryskiwacza do następnego.
-
Tasior101
- Nowy T4
- 4
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 caravelle
- Kontakt:
ja miałem wyciek na podkładce przelewu w ACV mają po dwie podkładki 6mm.pozdrawiam