sam sie zamyka ?!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
sam sie zamyka ?!
moja T4 nawet po zostawieniu kluczyków w stacyjce potrafi się sama zamknąć !
dziś miałem przypadek ze nie mogłem otworzyć tylnej klapy dopiero po kilku uderzeniach w zamek sie odblokował?
chba trzeba podjechać z tym do jakiegoś elektryka ?
a tak wogole to mam jeden kluczyk i to bez pilota, chciałbym założyć centralke na pilota,jakie polecacie ?
dziś miałem przypadek ze nie mogłem otworzyć tylnej klapy dopiero po kilku uderzeniach w zamek sie odblokował?
a tak wogole to mam jeden kluczyk i to bez pilota, chciałbym założyć centralke na pilota,jakie polecacie ?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: sam sie zamyka ?!
prawdopodobna przyczyna takiego uszkodzenia to któryś zamek zaczyna odmawiac posłuszeństwa i siłownik wariuje dość częstym uszkodzeniem jest sprężynka ktora podtrzymuje bolec blokadyb3tomek pisze:moja T4 nawet po zostawieniu kluczyków w stacyjce potrafi się sama zamknąć !
co do pilota polecam alarm z pilotem (pilot typu scyzoryk) kosz około 130zl
mam takiego i jestem bardzo zadowolony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jak właśnie myslałem nad zestawem tej firmy, a mianowicie takim :
http://allegro.pl/item1156797227_sterow ... _inne.html
powinien pasować tak wynika z opisu aukcji,tylko trzeba dobrać grot ten starszy z tego co mi sie wydaje.
co do zamykania to rzeczywiście boczne drzwi sie zacinaja. Klamka wchodzi do srodak i nie chce sie otworzyć.
powinien pasować tak wynika z opisu aukcji,tylko trzeba dobrać grot ten starszy z tego co mi sie wydaje.
co do zamykania to rzeczywiście boczne drzwi sie zacinaja. Klamka wchodzi do srodak i nie chce sie otworzyć.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
b3tomek pisze:jak właśnie myslałem nad zestawem tej firmy, a mianowicie takim :
no to wiesz gdzie zacząć szukać
mogę polecić mam domykacze szyb od nich
http://img837.imageshack.us/img837/9450/p1090613.jpg
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chyba zamowie ten zestaw, po wypłacie oczywiscie.
Co do domykaczy szyba to juz nie bede przesadzał, to busik :D chociaż z passacie b3 z 92 r. mam domykanie szyb :D
Co do domykaczy szyba to juz nie bede przesadzał, to busik :D chociaż z passacie b3 z 92 r. mam domykanie szyb :D
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: juz nie t4 :(
- Opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
hmmmmm ja mialem domykanie szyb w poprzednim t4 i powiem szczerze ze nie polecam . bajer fajny jak pilotem pykniesz i jada ci szyby do gory obydwie lub po kolei ludzie patrza a ty stoisz dumny . nie polecam bo juz nie raz alarmem zamknąłem jedna sie zamknela a druga podjechala i wyczula jakis opor i zjechala na sam dol i auto otwarte stalo by gdyby nie pojemnosciowki ktore zaraz sygnalizowaly otwarte okno . latem ok ale przyjdzie jesien troche piachu blota i zacznie szalecandrewa1 pisze:domykacz kosztuje 50 zł a naprawde warto po 4 miesiacach mogę śmiało polecic
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
stefany pisze:hmmmmm ja mialem domykanie szyb w poprzednim t4 i powiem szczerze ze nie polecam . bajer fajny jak pilotem pykniesz i jada ci szyby do gory obydwie lub po kolei ludzie patrza a ty stoisz dumny . nie polecam bo juz nie raz alarmem zamknąłem jedna sie zamknela a druga podjechala i wyczula jakis opor i zjechala na sam dol i auto otwarte stalo by gdyby nie pojemnosciowki ktore zaraz sygnalizowaly otwarte okno . latem ok ale przyjdzie jesien troche piachu blota i zacznie szalecandrewa1 pisze:domykacz kosztuje 50 zł a naprawde warto po 4 miesiacach mogę śmiało polecic
co ma domykacz czyli (osobny układ) do systemu elektrycznego szyb ?
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
andrewa1 domykacz daje sygnal na silnik podnoszenia szyb jak szyba wykryje ze jest opor to zjedzie na sam dol automatycznie rozlaczajac modul podnoszenia szyb . Poprostu rozlaczy modul tak jak by szyby byly sterowane recznie .
Oczywiscie mowa o ORG podnosnikach szyb.
Oczywiscie mowa o ORG podnosnikach szyb.
-
Piotr
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan 95
- Kontakt:
U mnie lewa szyba zaczyna coraz ciężej chodzić, jest jakis opór na prowadnicach. Czy można je jakoś oczyścić, nasmarować?stefany pisze:jak szyba wykryje ze jest opor ... Oczywiscie mowa o ORG podnosnikach szyb.
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
moze miec juz luz na prowadnicach i wtedy trzeba by bylo kupic plastikowe laczniki szyba / prowadnica .Piotr pisze:U mnie lewa szyba zaczyna coraz ciężej chodzić, jest jakis opór na prowadnicach. Czy można je jakoś oczyścić, nasmarować?stefany pisze:jak szyba wykryje ze jest opor ... Oczywiscie mowa o ORG podnosnikach szyb.
mozna rowniez sprobowac jeszcze raz ja wyregulowac [ dokladnie napisz do kolegi Wojti on na bieżąco zdejmuje szyby i powie ci w ktorym miejscu trzeba ja ustawic zeby prawidlowo chodzila , jak dobrze pamietam to musi byc gdzies w 3/4 u gory dopiero mozna ja przykrecic ]
zdejmij tapicerke zobacz prowadzenia nasmaruj je moze to tez pomoze.
-
Wojti
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Podaj numer tel. na PW to oddzwonie i postaram się coś pomóc. Pozdrawiam <england>Piotr pisze:U mnie lewa szyba zaczyna coraz ciężej chodzić, jest jakis opór na prowadnicach. Czy można je jakoś oczyścić, nasmarować?stefany pisze:jak szyba wykryje ze jest opor ... Oczywiscie mowa o ORG podnosnikach szyb.