sprzeglo a hamulce :(

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
lik17
Nowy T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 3
Model:
Auto: t4
Kontakt:

sprzeglo a hamulce :(

Nieprzeczytany post autor: lik17 »

witajcie,.....Mam problem ze sprzeglem I hamulcami.... Tzn moja T4 ma slaby I niski hamulec, klocki wymienione szczeki podregulowane I wsio odpowietrzone ...
a ze sprzeglem jest Tak, ze Jak stane na czerwonych i mam wcisniety pedal sprzegla i 1 bieg ruszam chce wlozyc 2 i lipa nie wloze --- doszedlem pomalu do tego ze stane na luzie Jak zielone sie wlaczy daje 1 i dalej nie ma problemu z reszta... nie czuc zapachu spalonego sprzegla W zadnym z przypadkow... Czyatalem wczesniej wasze opinie ale nic nie znalazlem... mechanik powiedzial ze hamulce I sprzeglo dzialaja z jednego zbiorniczka ze jakos sa tam polaczone ... Poradzcie co robic bo kasy malo a bryka potrzebna :) moze jedna wspolna czesc da sie wymienic? A podkresle ze w
USA nie ma db mechanikow na auta europejskie...:( dzieki wielkie pozdrawiam klubowiczow I nie tylko Luk. P.s. Jak cofam to nie dam rady wylaczyc wstecznego...zrobie to tylko kiedy auto jest jeszcze zimne --- cieple po trasie tragedia...Musze zgasic motor puscic noge ze sprzegla I wcisnac jeszcze raz by wylaczyc wsteczny...

Zapomnialem dodac 2.5 Ben
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: sprzeglo a hamulce :(

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

są dwie rzeczy które mają wspólne te dwa układy to jest: zbiorniczek i płyn
więc jeśli płyn jest i nie jest on stary i przepracowany to te dwie awarie są raczej oddzielnymi problemami
nie ma żadnej innej wspólnej części którą można by wymienić
sprzęgło też było odpowietrzane ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”