Jako, że wciąż poznaje swojego T4 ( świeży zakup, ale stary towar :) ) mam coraz to nowe wrażenia z jazdy i dylematy co naprawiać i w jakiej kolejności :).
I tak- przy skręcaniu i w lewo i w prawo z nogą na gazie chrobocze. Jak skręcam z rozpędu to chrobocze mniej,.. a może i wcale. Zapewne oba przeguby zewnętrzne do wymiany. Inna dolegliwość to szarpanie przy przyspieszaniu. Jak wcisnę gaz mocniej to mniej szarpie. Jak trochę odpuszcze ( ale wciąż przyspieszam ) to szarpie mocniej. Sprzęgło? Ktoś tu też pisał, że miał podobnie przy uszkodzonych przegubach wewnętrznych (?). A może coś nie tak z silnikem (reg. pompy )?
P.S.
Przy ruszaniu też poszarpuje,... nie da ruszyć się płynnie i łagodnie
Chrobotanie przegubów, szarpanie przy przyspieszaniu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Chrobotanie przegubów, szarpanie przy przyspieszaniu
jeżeli chodzi o szarpanie to u mnie w w 2.4D takie poważne szarpanie znikneło po wymianie poduszki skrzyni, a takie mniej dokuczliwe po wymianie paska pompy i rolek i po regulacji
ale u mnie przeguby były o.k.
ale u mnie przeguby były o.k.