Odpowietrzanie 2.4 D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
ARONS
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 7 razy
- Kontakt:
Odpowietrzanie 2.4 D
Witam.Czy jeżeli wyjeżdżę paliwo do zera w 2.4 D to muszę go odpowietrzać jak znów naleje paliwa,aby odpalił ?jeżeli tak to jak to się robi ?
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Odpowietrzanie 2.4 D
20-25 l (zakładając ustawienie auta na w miarę prostym terenie) dobrze przykryje otwory zasysające smoka.
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Nigdy nie miałem problemu z odpaleniem i odpowietrzeniem po wymianie filtra. Odpalał od strzału, lekka przegazówka i wszystko było ok.
-
bobry
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
dwa razy zabrakło mi paliwa w 2,4d bo wskażnik nie dzialał, nalałem ok. 10l ON i po chwili kręcenia zaskoczył i wszystko zadziałało,o.k.
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
przy wymianie filtra paliwa, zawsze do nowego filtra nalewam do pełna czystego ON i nic się nie zapowietrza i nie ma żadnych problemów.
-
S_opel
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Na początku witam wszystkich.
Ostatnio właśnie zabrakło mi paliwa w 2,4D. W czasie jazdy zgasł. Dziwne bo po kilku minutach jakoś odpalił i jeszcze trochę jechałem. Potem po zalaniu 10l kręciłem dosyć sporo ale odpalił bez odpowietrzania. Na dniach będe wymieniał filt. Czytałem co piszecie i wnioskuję że lepiej zalać filtr i dopiero montować ?
Ostatnio właśnie zabrakło mi paliwa w 2,4D. W czasie jazdy zgasł. Dziwne bo po kilku minutach jakoś odpalił i jeszcze trochę jechałem. Potem po zalaniu 10l kręciłem dosyć sporo ale odpalił bez odpowietrzania. Na dniach będe wymieniał filt. Czytałem co piszecie i wnioskuję że lepiej zalać filtr i dopiero montować ?
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Dokładnie, pompa łyknie wtedy mniej powietrza, generalnie jazda na rezerwowych ilościach paliwa nie służy jej zdrowiu a koszty regeneracji wiadomo jakie. Ja po zajrzeniu do baku określiłem sobie minimalną ilość ON której będę starał się nie przekraczać >20l.S_opel pisze:Na początku witam wszystkich.
Czytałem co piszecie i wnioskuję że lepiej zalać filtr i dopiero montować ?
-
S_opel
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Nie no jasna sprawa że zawsze coś musi być w zbiorniku. Miałem awaryjną sytuację bo rzadko mi się zdarza wyjeździć do pusta.
-
ptokowiec
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Witam, jako ze niedługo mam t4 to 3 razy nie mogłem odpalić bo w baku miałem ok 15 l ON lecz autko było postawione na zboczach . Lecz po ustawieniu na równym terenie t4 zawsze odpalało ,po 3-4 próbach bez odpowietrzania !!!