Hamulce, pisk itp...
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Hamulce, pisk itp...
Witajcie,czy możecie mi do radzić co to może być??
Otóż od paru dni podczas jazdy zapala mi się kontrolka od hamulca ręcznego,to znaczy zaczyna mrugać i wydawać przy tym niemiłosiernie piszczący dzwięk. Zauważyłem,że dzieje sie to podczas gdy tylne koła wpadną w jakąś nierówność na drodze. Autko posiada gwarancje techniczną i w piątek uderzam do serwisu <vw> żeby chłopy naprawili to piszczenie.
Macie może jakieś pomysły,co to może być????
Otóż od paru dni podczas jazdy zapala mi się kontrolka od hamulca ręcznego,to znaczy zaczyna mrugać i wydawać przy tym niemiłosiernie piszczący dzwięk. Zauważyłem,że dzieje sie to podczas gdy tylne koła wpadną w jakąś nierówność na drodze. Autko posiada gwarancje techniczną i w piątek uderzam do serwisu <vw> żeby chłopy naprawili to piszczenie.
Macie może jakieś pomysły,co to może być????
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Hamulce, pisk itp...
w niebieskich zegarach zużycie klocków to żółte kółko z trzema kreskami po bokach
lampka od ręcznego to albo ręczny albo brak płynu hamulcowego
oczywiście może byc coś z czujnikiem poziomu lub ręcznego ( też piszczy jeśli na zaciągniętym jedziesz szybciej niż 10km/h )
lampka od ręcznego to albo ręczny albo brak płynu hamulcowego
oczywiście może byc coś z czujnikiem poziomu lub ręcznego ( też piszczy jeśli na zaciągniętym jedziesz szybciej niż 10km/h )
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Wiadomo,ze jak ruszę z zaciągnietym ręcznym,to jest sygnał-pisk pojedynczy, ale tutaj jest podczas jazdy potrójny pisk i mrugająca kontrolka ręcznego (!) . Czy mogę mieć klocki z czujnikiem ????
-
BEN
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Kontrola klocków jest pod warunkiem że licznik ma je zakodowane. Jeśli nie to nie będzie żadnej reakcji na ich zużycie nawet jeśli będą podłączone ;).
Jeśli jest załączona kontrola zużycia klocków to i tak najpierw sprawdź czy nie da się na nich jeszcze kilku tysięcy zrobić. Często jest tak że informacja o zużyciu jest przedwczesna. Wielu znajomych i ja również zrezygnowałem z tej informacji.
Jeśli jest załączona kontrola zużycia klocków to i tak najpierw sprawdź czy nie da się na nich jeszcze kilku tysięcy zrobić. Często jest tak że informacja o zużyciu jest przedwczesna. Wielu znajomych i ja również zrezygnowałem z tej informacji.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
powtórzę to jeszcze raz:
Kenobi pisze:w niebieskich zegarach zużycie klocków to żółte kółko z trzema kreskami po bokach