Witam,
Dwa tygodnie temu wymieniłem komplet: koło dwumasowe, sprzęgło i wysprzęglik i od tej pory zrobiłem nie więcej niż 500 km.
Teraz zauważyłem, że:
- auto bardziej trzęsie przy ruszaniu zarówno zimne i ciepłe
- coś zaczyna stukać po dłużej jeździe. Stuki ustają przy wciśnięciu sprzęgła.
- Sporadycznie pojawia się głuchy stuk przy redukcji (z 3 na 2) i delikatnym przyhamowywaniu silnikiem.
- Sprzęgło łapie bardzo nisko tuż przy podłodze
Czy mechanik źle poskładał sprzęgło? czy u was też łapie dopiero tak nisko przy podłodze?
T4 tdi dwumasa problemów ciąg dalszy?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mora
- Znawca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: transporter
- Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Re: T4 tdi dwumasa problemów ciąg dalszy?
Nie powinno tego być.U mnie po wymianie w/w elementów sprzęgło łapie nawet po naciśnięciu palcem.
-
gruszka
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: transporter
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: T4 tdi dwumasa problemów ciąg dalszy?
ostatnio wyczytalem z danych serwisowych ze luz na kole dwumasowym nowym moze byc do 6 zębów wienca zebatego kola zamachowego. jak zakladasz nowa tarcze to nalezy sprawdzic luz na wieloklinie walka sprzegłowego miedzy ta nowa tarcza. odchylenia max do 2,5mm. tak bylo napisane. a czy od tego moga wystepowac stuki? mysle cos w tym jest.