Witam
Najprawdopodobniej czeka mnie czyszczenie zbiornika paliwa. Po raz kolejny miałem zapchany filtr paliwa, zapewne w baku mam już bałaga. Nie wiem jednak jak się do tego zabrać. Czy wystarczy dostać się do wnętrza baku przez pokrywę czy trzeba bak zdemontować? Gdzie dokładnie znajduje się pokrywa zbiornika? Liczę na wszelkie porady, zwłaszcza osób, które ten temat już przerabiały. Dzięki
Pozdrawiam
zbiornik paliwa bak czyszczenie T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
andrzej2.5
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Re: zbiornik paliwa bak czyszczenie T4
Ostatnio miałem wyciągany zbiornik paliwa, ponieważ poprzedni właściciel przykręcając wzmacniacz pod siedzeniem pasażera, wkrętem zrobił dziurę w zbiorniku. Dopiero po usunięciu wzmacniacza zaczeło kapać paliwo. Wydaje mi się że do czyszczenia najlepiej będzie zbiornik wyjąć z auta. Mocowany jest dwoma opaskami i śrubą przy wlewie paliwa. Co do pokrywy znajduje się pomiędzy siedzeniami kierowcy i pasażera obok hamulca ręcznego pod wykładziną.
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Siedzenia do wyjęcia oraz wykładzina , jeżeli posiadasz pompke do wypompowania reszty paliwa i troche czystych szmat to spokojnie dasz rade przez dziure w podłodze to zrobić
Ale jeżeli uda ci się odkręcić opaski baku to możesz go i wyjąć
Ale jeżeli uda ci się odkręcić opaski baku to możesz go i wyjąć
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 19
- Model:
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Również zastanawiałem się nad taką operacją u siebie, ale nie bardzo sobie wyobrażam na jakiej zasadzie funkcjonuje ta pokrywa - jak już wyjmę siedzenia i zdejmę wykładzinę to jak to wygląda? Jest przykręcona na jakieś śruby, zatrzaski czy inne coś i potem swobodnie można wsadzić rękę do baku i szmatą wybrać syf? Może ktoś dysponuje jakimś zdjęciem poglądowym?