Przełącznik świateł mijania/postojowych.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mbedi
- Początkujący T4
- 2
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Przełącznik świateł mijania/postojowych.
Moi drodzy rozebrałem dziś włącznik świateł ten stary typ prostokątny T4 95 rok żeby wymienić żaróweczki. Po wymianie poskładałem go i został mi jeden element który nie wiem skąd wyleciał jest to taki pręcik grubości ok 1mm i długi na jakieś 10mm. Jest on z tego samego metalu co 4 styki w kształcie podkówek włożonych w prostokątny plastik na sprężynkach. Do niczego mi on nie pasuje nawet myślałem że to obca część ale nie dość że metal jest takiej samej barwy jak te styki to po podłączeniu do auta postoje świecą tylko z lewej, nie ma podświetlenia zegarów i przycisków. Najpierw myślałem że przy lutowaniu żarówek coś zwarłem i wywaliło bezpiecznik od postojówek prawych ale bezpieczniki są wszystkie dobre i po podaniu prądu na bezpiecznik 7 (prawe postojowe) z bezpiecznika 8 (lewe postojowe) wszystko świeci na bypasie. Ewidentnie włącznik nie przekazuje prądu dalej widocznie przez ten pręcik którego nie wiem gdzie włożyć. Może ktoś pomóc? Najlepiej jakiś rysunek schemat zdjęcia rozebranego włącznika lub info gdzie włożyć ten pręcik drucik czy jak go nazwać nie wiem. A żaróweczki świecą. Z góry dziękuję.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Może mostek styków, ale nie wiem dokładnie. Może pomoże ten link https://t4-wiki.de/wiki/Datei:Elektrik_ ... esetzt.jpg
-
mbedi
- Początkujący T4
- 2
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Dokładnie ten model ale u mnie w środku nie ma dwóch metalowych styków trójkątnych widocznych na zdjęciu a 4 osobne jakby te trójkąty przecięte. Cóż może to zamiennik na tą chwilę kupiłem nowy też zamiennik założę dziś i zobaczę czy będzie wszystko działać i jeśli tak to znaczy że popsułem swój a raczej źle poskładałem. Będzie zagwozdka na weekend.