Tylny przegub do syncro
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Tylny przegub do syncro
Kończy mi się tylny zewnętrzny przegub do syncro /auto bez ABS, silnik 2,4 d./. Mogę jeszcze trochę pojeździć, ale na pewno czeka mnie niebawem wymiana. Robiłem rozeznanie co do zakupu potrzebnej części. W Sobolwie używana półoś, podobno "zamontować i jeździć" kosztuje 350. Wydaje mi się drogo.
W Warszawie warsztat od przegubów może sprzedać przegub za 150 - 300 /zależnie od producenta/, ale tylko, jeśli u mnie przegub jest odłączany od półosi /podobno były dwie wersje, starsza z przegubem odłączalnym i nowsza, bez możliwości oddzielenia przegubu od półosi/. Sklep z przegubami /w Łomiankach/ takich przegubów nie ma. Więc pytam kolegów, czy ktoś nie ma już przetartych ścieżek na pozyskanie lub wyminę takiego przegubu lub całej półosi?
W Warszawie warsztat od przegubów może sprzedać przegub za 150 - 300 /zależnie od producenta/, ale tylko, jeśli u mnie przegub jest odłączany od półosi /podobno były dwie wersje, starsza z przegubem odłączalnym i nowsza, bez możliwości oddzielenia przegubu od półosi/. Sklep z przegubami /w Łomiankach/ takich przegubów nie ma. Więc pytam kolegów, czy ktoś nie ma już przetartych ścieżek na pozyskanie lub wyminę takiego przegubu lub całej półosi?
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: Tylny przegub do syncro
Dziękuję za szybką odpowiedź. Spytam, oczywiście. Napiszę, czego się dowiedziałem. No i jak już rozwiążę problem i będę miał zamontowany nowy przegub, to zdam relację co, gdzie i za ile.
-
MakRam
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Do firmy z linku /Motomax z Torunia/ telefonowałem, bardzo uprzejmie rozmawiali, mogą zregenerować przegub, ale na wymianę nie mają. Więc na razie kupiłem całą półoś /używaną, luzy na przegubach minimalne/ przez Allegro. Za 150, u sprzedawcy w Nowym Sączu, u którego już kilka rzeczy do T4 kupowałem. No i teraz zastanawiam się, czy stać mnie na wysyłkę do Torunia i regenerację starej półosi za około 300, jeśli ta zamontowana powinna wytrzymać kilkadziesiąt tysięcy km.
-
Wiesiek123
- Nowy T4
- 3
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Namiarów nie mam. Kupowałem przez allegro, ale kilka lat temu, musiałbym poszukać w starym komputerze. Ale okazało się, że pasujący przegub dało się kupić w bodajże Intercarsie /kupował warsztat, gdzie oddałem auto/. Ale oprócz szukania nowego przegubu w dużych firmach, spytaj w tej firmie. Handlują częściami do T4, mają duży asortyment http://www.t4.autohandel.shl.pl/
-
Wiesiek123
- Nowy T4
- 3
- Model:
- Kontakt:
-
xyz89
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Auto: T4 caravelle syncro
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Jeśli chodzi o tylne zewnętrzne przeguby do syncro udało mi się dopasować przeguby zewnętrzne, podaje numer części: 418 345 hart. Jest to przegub zewnętrzny do 2.4d lub 2.5benz bez abs i blokady zewnętrzne uzębienie 38 zębów .