Witam wszystkich serdecznie.
Pisze do Was z pytaniem, czy ktos przerabial oswietlenie wewnetrze tak, aby zapalalo sie po otworzeniu zamkow z pilota a nie dopiero po otworzeniu drzwi? Widzialem takie rozwiazanie w nowszych samochodach ale w T4 sie nie spotkalem. Duzo by bylo z tym zachodu?
Z gory dzieki za odpowiedzi
Oswietlenie wnetrze
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Worghinio
- Nowy T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
-
BocianEB
- Początkujący T4
- 5
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: 1997 Multivan
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Oswietlenie wnetrze
Siema.Worghinio pisze:Witam wszystkich serdecznie.
Pisze do Was z pytaniem, czy ktos przerabial oswietlenie wewnetrze tak, aby zapalalo sie po otworzeniu zamkow z pilota a nie dopiero po otworzeniu drzwi? Widzialem takie rozwiazanie w nowszych samochodach ale w T4 sie nie spotkalem. Duzo by bylo z tym zachodu?
Z gory dzieki za odpowiedzi
Pierwsza myśl, podpiąć przekaźnik np. 1TP150 pod instalację oświetlenia wewnętrznego a jego sterowanie w centralkę centralnego.
Pykasz pilotem i jasno w aucie na czas jaki ustawisz w przekaźniku. Do budowy: na pewno przekaźnik z częścią instalacji zasilania + sterowania.
Nie do końca temat przemyślałem bo np. nie zastanawiałem się jak rozwiązać temat nie rozpieprzając oryginalnej funkcjonalności instalacji - otwarcie drzwi i światło jest.
teraz myślę, że tutaj będzie konflikt bo sterowanie w oryginalnej instalacji jest oparte na masie a w w/w odwrotnie (na +).
Temat ciekawy bo np. można też pomyśleć nad tym: wyciągam kluczyk ze stacyjki i oświetlenie kabiny ożywa.
Żaden ze mnie elektryk / elektronik.
Pozdrawiam