Kanapa-Spanie-Dramat!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jaro1805
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Re: Kanapa-Spanie-Dramat!
To może dorzucę coś od siebie. Ja kupiłem 2 materace wojskowe, szerokość 70 cm więc wypełniają całą kanapę przy klapie. Spanie bez porównania wygodniejsze, dla mnie super. Materace są z jednej strony gumowane więc można je stosować w razie konieczności też obok busa. Wada to ich gabaryt po zrolowaniu lub złożeniu.
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Koledzy, mam pytanie. W multiku 97r mam stelaż i półkę pod łóżko, ale brakuje materaca na półkę. Czy da się to dokupić/dorobić w rozsądnych pieniądzach? A może lepiej od razu zrobić składany materac na całość uwzględniający różnicę poziomów, czyli wyższy w miejscu półki? Spać będę we dwie osoby. Do tej pory myślałem, że dokupię to na półkę, a na górę pójdzie dmuchany, ale skoro sam kawałek na półkę kosztuje 400zł zaparszywiony (takie znalazłem na allegro i innych olxach) to może warto ogarnąć całość? Tylko dmuchany zajmuje jednak mniej miejsca. Co myślicie?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Myślę, że warto mieć (choćby i wystrugać samemu) odrebny materac na tylną pólkę bo nie zawsze człowiek sobie mości takie piernaty o jakich piszesz. Ja na krótkie lub indywidualne wyjazdy nie biorę żadnych dodatkowych materacy tylko śpię głową do klapy
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Ma to sens. A da się w ogóle na tym rozsądnie spać bez dodatkowego materaca? Czytałem, że koledzy narzekali niektórzy. Oczywiście było podawane rozwiązanie znieczulić się browarem ;) , ale w moim przypadku odpada, bo będę jeździł z dzieckiem.
No i problem jest taki jeszcze, że ja mam 190cm wzrostu, a całe łóżko multika chyba 180 :?
Oczywiście nie raz zdarzało mi się spać w osobówce na fotelu kierowcy, ale to było z ćwierć wieku temu i raczej nie na trzeźwo ;)
Tylko czemu ten obszyty kawałek gąbki używany i nawet nie uprany kosztuje 400-500zł, jak cały składany materac 450? Ma znaczek VW?
Możecie mi doradzić jaką gąbkę dobrać i jakiej wysokości, żeby pasowała? Myślę, że krawcowa ogarnie temat za 100.
No i problem jest taki jeszcze, że ja mam 190cm wzrostu, a całe łóżko multika chyba 180 :?
Oczywiście nie raz zdarzało mi się spać w osobówce na fotelu kierowcy, ale to było z ćwierć wieku temu i raczej nie na trzeźwo ;)
Tylko czemu ten obszyty kawałek gąbki używany i nawet nie uprany kosztuje 400-500zł, jak cały składany materac 450? Ma znaczek VW?
Możecie mi doradzić jaką gąbkę dobrać i jakiej wysokości, żeby pasowała? Myślę, że krawcowa ogarnie temat za 100.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Najlepiej umów sie z kims i zobaczysz. Ja utro jestem w trasie Warszawa-Gorlice i jak jestes gdzieś na linii to moge okazać
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Koledzy, mam pytanie. Nie mam tego materaca na półkę z tyłu. Znalazłem na pewnym portalu materac, który się kładzie na położone siedzenia. Sprzedający mówi, że przy tym materacu ta część półkowa nie jest potrzebna, bo ostatnia poduszka (na półkę) jest grubsza od pozostałych. Rzeczywiście tak jest? Mówi, że to jest kopia oryginalnego volkswagenowskiego, ale jeżeli tak jest, to czemu vw by takie coś wypuszczał, skoro seryjnie była ta część na półkę? Ocenicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
bo to dla księżniczek od ziarnka grochu, ja nie wożę żadnych materacy bo mi szkoda miejsca. Muszisz się zdecydować czy jesteś w stan spać w Multku bez dodatkowych piernatówmichalski pisze:czemu vw by takie coś wypuszczał, skoro seryjnie była ta część na półkę?
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
400 czy 450, czyli tyle samo ile oryginalny, ale używany i brudny materac na sama półkę. Nie wiem jaki materiał. Na alledrogo sprzedaje.chmielik pisze:Sam sobie uszył i to wszystko ile za to chce i jaki to jest materiał
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Daj krawcowej i ci uszyje za 100 a materiał daj sobie pod spodem kordurę a na górę co chcesz
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
A ma ktoś może doświadczenie, jaka pianka gąbka/pianka do środka będzie OK? Tam są pewnie jakieś twardości, gęstości. Grubość i wymiary będę miał dzięki uprzejmości Kolegi Adampio
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Kupiłem ten materac z allegro. Wczoraj przetestowany w dwie dorosłe osoby i wyrosnietego 10latka. Dał radę. Po złożeniu spokojnie mieści się na tylną półkę.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2019, 19:25 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wyłącz sygnaturę w tel.
Powód: wyłącz sygnaturę w tel.
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Fotka jutro. Jakie szczegóły? Link do aukcji?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Rozmiar i grubość, reszta pewnie bedzie widoczna na fotkach. Link nie zaszkodzi ale na podstawie powyższych danych można sobie poszukać. Interesuje mnie ile miejsca w bagażniku zajmuje, bo ja poza lodóweczką i bagażem podręcznym nic w czesci pasażerskiej nie wożę.
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
https://allegro.pl/oferta/materac-do-vw ... witemShare w linku są wymiary. A tak wygląda w bagażniku [img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201908 ... c36c0c.jpg[/img]
Już wyłączyłem sygnature ;)
Już wyłączyłem sygnature ;)
-
michalski
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Dla mnie pewnie też nie, ale skoro mialem wybór kupić stary, zaplamiony kawałek na sama półkę, albo nowy cały materac taniej, to wybrałem to drugie. Jeden błąd tylko zrobiłem, że nie poprosiłem, żeby część na półkę składała się z dwóch cienszych, rozpinanych. Wtedy byłby wybór czycalosc, czy sama półka. Gościu jest elastyczny i na pewno by się zgodził. Jakby ktoś zamawiał, to polecam takie rozwiązanie. Mniej miejsca zajęte jednak.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Panowie a co sádzicie o takim wynalazku ?
https://www.youtube.com/watch?v=4imrhZBQ9WI
Lawka dwuosobowa 120cm ( jest mozliwosc zrobienia szerszej na 140cm ) z pasami i materacem 2800zl
https://www.youtube.com/watch?v=4imrhZBQ9WI
Lawka dwuosobowa 120cm ( jest mozliwosc zrobienia szerszej na 140cm ) z pasami i materacem 2800zl
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Kuba, wygląda nawet dobrze, upierałbym się aby profile były grubsze, no i brak homologacji. Ale sam pomysł uważam za dobry.
-
Zglanowany
- Początkujący T4
- 5
- Model:
- Auto: T4 Multivan 1994
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Jestem po pierwszych nocach na standardowej kanapie Multivana. Rozwiązanie okazało się bardzo proste - zwykła 'samopompująca się' mata z Decathlonu. Całkiem nieźle minimalizuje różnice wysokości poszczególnych elementów kanapy i nie czułem już stelaża podczas spania. Plusem jest to, że jest tania (50-60 zeta) i po złożeniu nie zajmuje wiele miejsca.
-
Fikolxxx
- Początkujący T4
- 5
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: 2002 Higline
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
wiesz co tez miałem ten problem no i jeszcze ma skóry do tego. Kolega mi zamówił w necie gąbkę juz obszyta na wymiar zostało tylko wyciąc kawałek zeby było dopasowane do klimatronika z tyłu i jest ok. Na prwade rewelacja. poszewke zawsze mozna ściągnąć i wyprac z materaca. hmmm gąbka ma jakies 5-7 cm nie wiecej.
-
Tata
- Nowy T4
- 6
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Caravelle 1996
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
https://youtu.be/7ajyLtxWqxE
Tu jest pewne rozwiązanie spania, na około9:30 minuty jest rozkładany paten na spanie, ponoć kolega z forum.
Tu jest pewne rozwiązanie spania, na około9:30 minuty jest rozkładany paten na spanie, ponoć kolega z forum.
-
Wrzos
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Witam, tak to moje auto. Caravelle, mi się śpi bardzo wygodnie. Że swej strony polecam.