Karmann Colorado t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Karmann Colorado t4
Czy mamy na forum użytkowników takiego modelu , interesowałoby mnie kilka informacji , najlepiej bezpośrednio od uzytkowników takiego auta. Są dwie wersjie S i H , jakie to ma DMC , ładowność , uciąg na haku , zużycie paliwa itd...
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Re: Karmann Colorado t4
Jako przyszły użytkownik <38> mam wiedzę następującą:
DMC zawsze 3300kg
W wersji H masa własna 2440kg, ładowność 860kg
W wersji S masa własna 2500kg, ładowność 800kg
Na haku 1200kg
Zdarza się więcej, ale nie ma to znaczenia ponieważ DMC zestawu 4500kg
Oprócz generalnego podziału na wersję H i S, są nieznaczne różnice zabudowy do 1999r. i po.
Moim zdaniem na korzyść wersji starszej.
Generalnie bardziej podoba mi się wersja H, gdyż jest bardziej doświetlone i optycznie większe wnętrze oraz lepszy, pakowniejszy luk bagażowy
Posiada jednak jedną, ale za to dyskwalifikującą w moim przypadku wadę.
Mianowicie dwa tylko trzypunktowe pasy bezpieczeństwa. Reszta to biodrowe.
Można wstawić ławkę z przodu i uzyskać tym zabiegiem jedno miejsce z normalnym pasem więcej, ale to mnie nie urządza.
Zresztą podróżowanie na takiej ławce to porażka.
Zdaję sobie oczywiście sprawę, że w przypadku kampera i wypadku nim, pasy służą do tego, aby zorientować się mniej więcej jak rozmieszczone w pojeździe były zwłoki oraz żeby ciała nie fruwały w pole.
Jednak mimo wszystko dla cztero i więcej osbowej rodziny wersja S wypada korzystniej.
Największą wadą tych pojazdów i barierą psychiczną na razie nie do pokonania (sprawiającą, że jeszcze go nie mam) jest to, że zakup musiałby nastąpić za granicą, a to powoduje, że musiałbym tym (tutaj wstawić należy dowolny wulgaryzm, najlepiej synonim ladacznic) oddać 18,6% wartości pojazdu tytułem akcyzy, czyli lekką ręką około 20 tysięcy złotych.
Na tę chwilę już łatwiej by mi było te banknoty spalić w piecu niż finansować to państwo <38>
DMC zawsze 3300kg
W wersji H masa własna 2440kg, ładowność 860kg
W wersji S masa własna 2500kg, ładowność 800kg
Na haku 1200kg
Zdarza się więcej, ale nie ma to znaczenia ponieważ DMC zestawu 4500kg
Oprócz generalnego podziału na wersję H i S, są nieznaczne różnice zabudowy do 1999r. i po.
Moim zdaniem na korzyść wersji starszej.
Generalnie bardziej podoba mi się wersja H, gdyż jest bardziej doświetlone i optycznie większe wnętrze oraz lepszy, pakowniejszy luk bagażowy
Posiada jednak jedną, ale za to dyskwalifikującą w moim przypadku wadę.
Mianowicie dwa tylko trzypunktowe pasy bezpieczeństwa. Reszta to biodrowe.
Można wstawić ławkę z przodu i uzyskać tym zabiegiem jedno miejsce z normalnym pasem więcej, ale to mnie nie urządza.
Zresztą podróżowanie na takiej ławce to porażka.
Zdaję sobie oczywiście sprawę, że w przypadku kampera i wypadku nim, pasy służą do tego, aby zorientować się mniej więcej jak rozmieszczone w pojeździe były zwłoki oraz żeby ciała nie fruwały w pole.
Jednak mimo wszystko dla cztero i więcej osbowej rodziny wersja S wypada korzystniej.
Największą wadą tych pojazdów i barierą psychiczną na razie nie do pokonania (sprawiającą, że jeszcze go nie mam) jest to, że zakup musiałby nastąpić za granicą, a to powoduje, że musiałbym tym (tutaj wstawić należy dowolny wulgaryzm, najlepiej synonim ladacznic) oddać 18,6% wartości pojazdu tytułem akcyzy, czyli lekką ręką około 20 tysięcy złotych.
Na tę chwilę już łatwiej by mi było te banknoty spalić w piecu niż finansować to państwo <38>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
No właśnie... akcyza... ogólnie zabija wszelkie kampery powyzej 2.0 , a 2.0 to głownie w dużej mierze świeże fordy.
Karmann na t4 w PL juz po opłaconej akcyzie to rzadkość , juz karmanna na fiacie ducato szybciej mozna dostać... tylko jak się tym jezdzi...jak typową ciężarówką...
Karmann na t4 w PL juz po opłaconej akcyzie to rzadkość , juz karmanna na fiacie ducato szybciej mozna dostać... tylko jak się tym jezdzi...jak typową ciężarówką...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
powyżej 2.0 płacisz 18.6% akcyzy , a w tej chwili taki w dobrej cenie karmann colorado na t4 w niemczech to wydatek okolo 20 tys euro a nawet i 25 tys euro , więc sama akcyza to jest jakies 20 tys zł... więc to jest poprostu kosmiczny złodziejski podatek. To jest taki PRLowski podatek od luksusu... Mozesz się poczuć jak byś wyrzucił tą kasę w błoto poprostu...
-
wojtasss
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Multivan `03
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Planuje zakup takiego vw t4 carmann, w sumie to jestem prawie ze sfinalizowaną transakcją juz. Niestety auto uderzone jest przodem i pewnie dopiero na przyszłe wakacje wyjedzie na drogi.