Auto stanęło mi kilometr od domu gdy delikatnie ruszałem ze świateł. Później już tylko chrobotanie i brak napędu. Wydaje mi się, że auto stoi bo mechanizm różnicowy kręci tym kołem gdzie jest mniejszy opór. załączam link do video, które nagrałem po sholowaniu auta.
https://youtu.be/6vSXTR-_vds
Jak myślicie co padło w tym przypadku? Jak dla mnie logicznym byłoby, że ukręcił się wielowypust na krótkiej części półosi. Sam wałek wygląda jakby pracował ok. dajcie znać co myślicie i czy mieliście podobny przypadek.
Ukręcony wieloklin półosi? AHY Video
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: Ukręcony wieloklin półosi? AHY Video
Podnieś oba kola i kreć jednym, jeśli naped dochodzi do obu kół to się powinno drugie koło krecić w drugą stronę
-
m3cc
- Początkujący T4
- 10
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
sprawdzę jutro, ale koło prawe na pewno się kręcic nie będzie bo jak podniose je to nawet na wrzuconym biegu mogę nim kręcić, a łącznik ze skrzynią stoi.
zauważyłem też, że prędkościomierz pracuje gdy wrzuce bieg i puszczam sprzęgło.
zauważyłem też, że prędkościomierz pracuje gdy wrzuce bieg i puszczam sprzęgło.
-
lukasz 1983
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: multi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Jak na wrzuconym biegu mozesz nim krecic i predkosciomierz sie rusza to 99 procen zmieliło frez wewnetrzny łacznika połosi ze skrzynia