Immo na pompie.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
rosiu_xd
- Początkujący T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Transporter T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Immo na pompie.
Dobra, samochod odpalił ale teraz mi sie ropa leje z góry pompy, tak jakby z tego co idzie linka od gazu. A wcześnie sie nic nie lało, a przeciez tam nic nie ruszałem, jedynie dla ulatwienia sobie linke od gazu zdjąłem.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Czyli jednak zawór?
A co do ciekniecia to może za dużo ruszaleś na sucho? Każda ruchowa uszczelka kiedyś się kończy
A co do ciekniecia to może za dużo ruszaleś na sucho? Każda ruchowa uszczelka kiedyś się kończy
-
rosiu_xd
- Początkujący T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Raczej immo, zaworka nie wymienialem, jest dobry.
Tylko teraz mam problem ze leje z tej pompy, co to z tym zrobić teraz?
Tylko teraz mam problem ze leje z tej pompy, co to z tym zrobić teraz?
-
rosiu_xd
- Początkujący T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Ta plastikowa puszka na pompie co przykrywała zaworek chyba cos nie przepuszczała napięcia w ogóle, po podłączeniu czarnozielonego kabelka na zaworek wszystko juz działa.
-
b.b tulipan
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 8
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Witam. Widzę tu kilku doradców w tej usterce. To może ja dodam swoją radę.
Miałem podobne objawy w swoim VW T4 1,9 z 97 roku. Ponieważ nieszczęścia chodzą parami to i to też miałem. Miałem wycieki na pompie, może to i dobrze się stało w tym czasie.
Kilku fachmanów stawiało na różne przyczyny. Jednemu zawierzyłem [pompiarz] i to on usterkę usunął.
On twierdził kategorycznie że to imo na pompie.Z racji że pompa ciekła to i tak pompę zdjęliśmy i zdjął imo które w inny sposób nie można zdjąć. Od tej chwili [rok] i po problemie.
Szkoda że nie zrobiłem fotki temu coś tylko to coś wyrzuciłem, ponoć jest nienaprawialne.
ps może nie nazywam coś fachowo ale to coś było za pompą.
Miałem podobne objawy w swoim VW T4 1,9 z 97 roku. Ponieważ nieszczęścia chodzą parami to i to też miałem. Miałem wycieki na pompie, może to i dobrze się stało w tym czasie.
Kilku fachmanów stawiało na różne przyczyny. Jednemu zawierzyłem [pompiarz] i to on usterkę usunął.
On twierdził kategorycznie że to imo na pompie.Z racji że pompa ciekła to i tak pompę zdjęliśmy i zdjął imo które w inny sposób nie można zdjąć. Od tej chwili [rok] i po problemie.
Szkoda że nie zrobiłem fotki temu coś tylko to coś wyrzuciłem, ponoć jest nienaprawialne.
ps może nie nazywam coś fachowo ale to coś było za pompą.
-
rosiu_xd
- Początkujący T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Ja własnie wywaliłem immo, ale teraz jak odpaliłem to leje mi sie z pompy z "cięgna gazu" (tyle zdążyłem doczytać) i teraz szukam pomocy jak ten wyciek uszczelnic, podobno to nie wielka filozofia, ale jednak przydał by sie ktoś kto wie co i jak i na co sie napotkam przy rozbieraniu.
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
rosiu_xd pisze:
Dobra, juz wiem, bezpiecznik nr 15, 10A był przepalony.
pisałem Ci o bezpieczniku żeby sprawdzić <up>Łukasz12502 pisze:a jeszcze mi się przypomniało.bezpieczniki sprawdź bo któryś jak się spali to ABL też nie odpali.miałem taki przypadek ale już nie pamiętam który to bezpiecznik.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Kontynuuję temat, bo mam już luzem blokadę zaworka na pompie czyli przekaźnik J366 i będę chciał sobie zrobić immo zwłoczne (wstrzymanie dopływu paliwa np. po 2 minutach pracy)
Czy ktoś wie jak działa J366? Albo inaczej co daje immo (J362) na drugi przewód J366 (biały z czerwonym paskiem, czyli na schemacie ws/ro). W tym wątku jest sugestia że na jednym przewodzie jest stały plus a na drugim plus jest podawany z immo i dopiero wtedy zasilany jest zawór paliwowy.
Niestety kwarantanna odcięła mnie i od Teczki i części sprzętu więc nie mam jak sprawdzić.
P.S. parę fotek dla potomności
Czy ktoś wie jak działa J366? Albo inaczej co daje immo (J362) na drugi przewód J366 (biały z czerwonym paskiem, czyli na schemacie ws/ro). W tym wątku jest sugestia że na jednym przewodzie jest stały plus a na drugim plus jest podawany z immo i dopiero wtedy zasilany jest zawór paliwowy.
Niestety kwarantanna odcięła mnie i od Teczki i części sprzętu więc nie mam jak sprawdzić.
P.S. parę fotek dla potomności
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.