motor 1.9TD 50kw podczas jazdy na 5 biegu w zakresie prędkości 80-90kmh silnik wpada w drobne drgania, które przenoszą się na karoserię - na innych biegach dzieje się to przy innych prędkościach, ale plus minus w tym samym zakresie obrotów - jakim nie wiem - nie mam w aucie obrotomierza
dodam, że jak wcisnę sprzęgło puszczę gaz - objawy znikają od razu
gdzie szukać przyczyny?
Drgania silnika przenoszące się na karoserię
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
MAZZY137
- Stały bywalec
- 10
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: MK1
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: Drgania silnika przenoszące się na karoserię
Sugeruję tłumik drgań skrętnych w tarczy sprzęgłowej lub poduszkę silnika.
-
MrT
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4 Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Drgania silnika przenoszące się na karoserię
wymieniałem jakiś czas temu ale sprawdzęProbe041 pisze:Najtańszy na dzień dobry filtr paliwa
poduszki będę wymieniałMAZZY137 pisze:Sugeruję tłumik drgań skrętnych w tarczy sprzęgłowej lub poduszkę silnika.
tłumik drgań sprzęgła -> czy mogę być też jakieś inne objawy w tym przypadku???
Ostatnio zmieniony 14 mar 2019, 19:50 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem