Ściąga na jedną stronę
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Michalman
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Ściąga na jedną stronę
Historia zaczęła się juz pod koniec zimy na zimówkach. Zmieniłem na letnie i efekt jest taki sam: że gdy droga pochylona jest na prawo (czyli zawsze) ściaga mnie w prawo, ale gdy wyjadę na środek ściąganie ustępuje, na lewym pasie przy pochyleniu drogi na lewo ściaga w lewo. Byłem na diagnostyce: zero luzów w zawieszeniu a geometria - igła (słowa diagnosty). Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Re: Ściąga na jedną stronę
Jak nie tnie opon to nie ruszaj, zawsze tak jest czy na nowych nawierzchniach nie ściąga?
-
Michalman
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Czy lekko wybity górny swożeń może być przyczyną ściagania?
Stwierdzono lekki luz na górnym swożniu, ale czy to mogłoby być przyczyną tak złego prowadzenia się auta?
Tak Krzysiek, ściaga cały czas.
Stwierdzono lekki luz na górnym swożniu, ale czy to mogłoby być przyczyną tak złego prowadzenia się auta?
Tak Krzysiek, ściaga cały czas.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jeśli auto trzyma geometrię to nie masz się czym przejmować, na pochyłej nawierzchni zawsze będzie ściągać w stronę pochyłości. Skoro na poziomym odcinku prowadzi się bez zastrzeżeń to z autem wszystko jest OK.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Michalman pisze:Historia zaczęła się juz pod koniec zimy na zimówkach. Zmieniłem na letnie i efekt jest taki sam: że gdy droga pochylona jest na prawo (czyli zawsze) ściaga mnie w prawo, ale gdy wyjadę na środek ściąganie ustępuje, na lewym pasie przy pochyleniu drogi na lewo ściaga w lewo. Byłem na diagnostyce: zero luzów w zawieszeniu a geometria - igła (słowa diagnosty). Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
nie szukaj na siłe problemu sprawdz auto na prostym nie pochyłym odcinku drogi jadąc jednostajnym tempem będziesz miał wynik najbardziej zblizony do prawdy
problem moze być w tylnym zawieszeniu na postoju geometria jest stała a nie kazdy fachowiec tył sprawdza z reguły to przód luzy sprawdzają a tyłu nie