Awaria skrzyni/silnika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
strazak1260
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: TRANSPORTER
- Kontakt:
Awaria skrzyni/silnika
Witam serdecznie forumowiczów T4. Dopiero zakonczylem rejestracje do forum i zwracam sie z prosba o okrojona diagnoze/porade w sprawie awarii. Jestem posiadaczem VW T4 (niesmiertelnego) 2.4D z 93roku. A wiec do rzeczy.Dzis podczas ruszania ze swiatel wydarzyl sie incydent dotyczacy kultury pracy silnika/skrzyni nie wiem dokladnie. Mianowicie podczas puszczania sprzegla i ruszania uslyszalem dziwny metaliczny dzwiek jakby dochodzacy ze skrzyni (dodam jeszcze ze jezdzilem na wyrwanej poduszce) zauwazylem glosniejszy warkot silnika (jakby sie tlumnik rozpial na spinkach przy kolektorze wydechowym, a ten w tamtym roku kompletny wymienialem) i odczulem slabsza moc silnika jakby nie wszystkie cylindry pracowaly. Co moze byc przyczyna tych objawow i jak sie z tym szybko uporac ?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: Awaria skrzyni/silnika
Mimo że mam 2.4D z 1995 nie rozumiem problemu, poza tym że coś tam usłyszałeś dla Ciebie groźnego. Spróbuj jaśniej to może ktoś pomoże.