blok silnika 2.4 d
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 64
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 56 razy
- otrzymal podziekowanie: 170 razy
- Kontakt:
blok silnika 2.4 d
Witam, powie mi ktoś ,czy blok silnika od silnika na pasek klinowy można przełożyć do silnika na pasek wielorowkowy, chcę przełożyć głowicę i uzbrojenie do tego starszego bloku z tłokami , wałem.
-
Julian
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Caravelle GL
- Kontakt:
Re: blok silnika 2.4 d
Cześć.
Można, trzeba mieć komplet kół pasowych które pasują z jednym małym wyjątkiem: rolka napinacza ma inną śrubę mocującą. Wersja z paskiem klinowym ma M6, a z paskiem wielorowkowym M8. Wiertatka, wiertło, gwintownik... i po robocie.
Pozdrawiam.
Można, trzeba mieć komplet kół pasowych które pasują z jednym małym wyjątkiem: rolka napinacza ma inną śrubę mocującą. Wersja z paskiem klinowym ma M6, a z paskiem wielorowkowym M8. Wiertatka, wiertło, gwintownik... i po robocie.
Pozdrawiam.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Witaj kolego Julian. Powiedz mi o jaka rolkę chodzi :Julian pisze:Cześć.
Pozdrawiam.
Biezna co jest w ukladzie rozrzadu czy o rolke napinacz ?
Stary AAB mial napinacz rozrzadu przez pompe wody ( pasek altka na klinowym pasku) a na wielorowkowym nie wiem gdyz nie mialem takiego ale chcialbym sie dowiedziec jak to jest z ta rolka o ktorej piszesz.
-
Julian
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Caravelle GL
- Kontakt:
Dawno to było... Z tego co kojarzę, ta rolka była metalowa z otworem do mocowanie zrobionym mimośrodowo, raczej do napinania paska rozrządu. Faktem jest, że to jedyna rzecz jaka nam wtedy nie pasowała. No i tu nam wyszło na to, że możesz sobie zostawić tak jak jest... my zmieniliśmy wszystko jak leci. Rolka wygląda tak:
A Ty masz może klimę przy swoim AAB? Interesują mnie ze 2-3 fotki jak jest zamontowany kompresor i łapa do niego. Poprzedni właściciel "gubił" przy naprawianiu? ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Co do lapy to podobno przy istnieniu paska wielorowkowego pasi (po drobnej przeróbce) lapa od 2.5. Tak twierdzi firma k.Koszalina ktora jest gotowa instalować klimę do 2.4D
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Dodaj zdjęcie zgodnie z wymogami forum albo wszystko ląduje w koszu.Julian pisze: