zapowietrzona t4

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
imiel851
Nowy T4

Answers: 0
9
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

zapowietrzona t4

Nieprzeczytany post autor: imiel851 »

Witam wszystkich. Niedawno kupilem t4 2.4 na 9 osób gdyż rodzinka duza i chcialem odpicować jak nowke wiec powoli wymienilem zawieszenie przeguby itp... Zauwazylem ze na filtrze paliwa nie ma opasek zaciskowych wiec rozlaczylem przewody i problem sie zaczal zaczelo syczeć i auto nie odpalali. Kupilem gruszkę udali mi sie odpowietrzyć ale auto ujechali 8km i auto zgaslo problemy na drodze i jakos odpalilo dojechalem zlokalizowalem nastepna usterkę tzn na pompie wtryskowej byly wycieki paliwa tzn na bolcu od gazu byla wyrobiona tuleja miedziana wręcz byka jajowata i oring byl wyrobiony kupilem zestaw naprawczy auto odpowietrzylem i odpala chodzi 3-4sekundy i gaśnie juz nie mam pomyslu co to może być pompa zapowietrzona.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: zapowietrzona t4

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

Jeśli odpala na chwilę i gaśnie to najczęściej jest problem z immobilajzerem, jak naprawiałeś pompę może kabelek co idzie do zaworu odcinającego uszkodziłeś.
imiel851 pisze:
rozlaczylem przewody i problem sie zaczal zaczelo syczeć
Tak nie powinno być, jedyne co mi przychodzi do głowy to niedrożne odpowietrzenie baku, jak odkręcasz wlew to czasem też nie ma syknięcia zasysanego powietrza do zbiornika.
Najprostszym sposobem na wyeliminowanie problemów z filtrem, bakiem itp to podać paliwo do pompy z butelki/bańki bezpośrednio do wężyka ją zasilającego trzymając powyżej pompy co ułatwi jej wypełnienie. jeśli nadal nie będzie palił to stawiam na immo lub coś z zaworem odcinającym paliwo w pompie
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Immo na mechanicznej pompie odcina zapłon całkowicie, można kręcić i nie odpali wcale.
imiel851
Nowy T4

9
Model:
Kontakt:

Zapomnialem dodać ze juz tak zrobilem ominąłem juz bak, na pompe podalem paliwo bezpośrednio z banki 20l podpompowalem gruszka i nie ciągnie paliwa, tylko pobiera paliwo powrotem z filtra paliwa odpala na 2-3 sekundy i gaśnie
Kabelek sprawdzony jest ok. Chodzili mi o przewody od filtra paliwa ze rozlaczylem i syczalo. A immo hmm czyli byka by to sprawa dla elektryka?
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

imiel851 pisze:
Chodzili mi o przewody od filtra paliwa ze rozlaczylem i syczalo.
mi też, dlatego napisałem o odpowietrzniku zbiornika paliwa
imiel851
Nowy T4

9
Model:
Kontakt: