Pompa wtryskowa brzeczy buczy 2.5 tdi axg

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
virus
Forumowicz T4

Answers: 0
10
Last active: -
Tematy: 8
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 19 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Pompa wtryskowa brzeczy buczy 2.5 tdi axg

Nieprzeczytany post autor: virus »

Witam mam problem w swojej t4 dziwny dźwięk dochodzi mi od pompy wtryskowej. Miałem z nią problem wcześniej bo się poluzowala na łapie i gwint był przekrecony, mechanik mi to robił 2 tyg temu i było ok. Teraz na trasie znowu zaczął się podobny dźwięk jak wcześniej. Jest to takie buczenie lub bardzo szybkie stukanie... jak złapię ręka za pompę od tyłu i spróbuję ją naprezyc do góry albo buczy mocniej albo przestaję zależy z jaką siłą ciągnę. Byłem tutaj na miejscu w Bułgarii w jakimś warsztacie ale to co zastałem to zgroza brak narzędzi ogólnie to brak warsztatu.

Czy miał ktoś taki przypadek i zna sposób na rozwiązanie problemu ?. Mam jeszcze kilka dni tutaj na miejscu i może mógł bym coś wykombinować proszę o radę.
virus
Forumowicz T4

Answers: 0
10
Last active: -
Tematy: 8
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 19 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Re: Pompa wtryskowa brzeczy buczy 2.5 tdi axg

Nieprzeczytany post autor: virus »

Wczoraj ściągnąłem osłonę dolna i okazało się że pompa siedzi dobrze ale wystarczy ja lekko naprezyc w którąś ze stron i przestaje halasowac. Wydaje mi się że być może ten dźwięk dochodzi ze środka pompy.. może się kończy pompa. Jest jakiś sposób na sprawdzenie pompy ?. Czy regeneracja jest oplacalna czy lepiej uzywke wrzucić ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”