Panowie potrzebuje pomocy, jestem w trakcie przekladki, cala przekladka zrobiona tylko zostala elektryka i tu nie wiem jak sie do tego zabrac. Nie mam schematow, nie wiem ktory kabel gdzie przelozyc. W pierwszej kolejnosci chcialem przekodowac komputer silnika ale nie wchodzi mi zaden kod poza tym co mam obecnie 00013. Czy potrzebuje sie logowac zanim zmienie ten kod i jesli tak to skad wziac login?
Potrzebuje tez podlaczyc lampy wstecznego ale nie wiem gdzie i jak. I predkosciomierz mi tez nie dziala nie wiem czy czujnik zwalony czy to jest zwiazane i czyms innym... Potrzebuje tez przekodowac ABS, van ma ESP, ma ktos moze podobnego vana i moglby sprawdzic swoje kody???
Dzieki wielkie z gory za jakiekolwiek pomysly... Widze ze sporo z was robilo przekladki na dieslach, nie wiem czy to mniej wiecej to samo ale domyslam sie ze kodowanie bedzie inne...
Pozdrawiam
Zamiana skrzyni auto na manual V6 caravelle
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
gerwazy
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Zamiana skrzyni auto na manual V6 caravelle
Ostatnio zmieniony 28 maja 2016, 9:58 przez gerwazy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
gerwazy
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Zamiana skrzyni auto na manual V6 caravelle
Dzieki przeczytalem, wszystko mi juz dziala poza ESP i ABS nie mam sie jak dostac do sterownika zeby go przekodowac... Ma ktos T4 z reczna skrzynia i ESP, ABS?Adampio pisze:Na razie zalecam lekturę regulaminu [emoji14]