Tablet w dechę

Radia, wzmacniacze, ekrany, subwoofery, nawigacje i nagłośnienie marzeń.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
SO...T4
Samodzielny mechanik

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Tablet w dechę

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Szukam pomysłów na montaż tableta np. 7" w desce na stałe. Niestety w T4 jako 2din mieści się radio z ekranem 7", ale już tablet 7" nie wchodzi na szerokość. Brakuje mu około centymetra. Jego wymiar to blisko 20cm a dokładniej 198,5 × 120 × 10,45 mm. Do wyrzucenia jest popielniczka i mogę zmienić umiejscowienie radia oraz sterownika webasto oraz przycisków. Myślałem o dołożeniu schowka na wzór mazdy, coś jak tu: http://allegro.pl/wyswietlacz-ekran-naw ... 98132.html ale to sporo cięcia oryginalnej deski i potem trzeba by jeszcze obić całość... Może macie u siebie lub znacie jakieś rozwiązania?
rafwlkp
Aktywny T4

15
Tematy: 11
Model:
Auto: Caravelle
podziekowal za post: 6 razy
otrzymal podziekowanie: 22 razy
Kontakt:

Re: Tablet w dechę

Nieprzeczytany post autor: rafwlkp »

A nie lepiej go jednak zamocować na statywie typu KLIK? Zawsze można zmienić tablet w razie awarii tego zamocowanego na stałe, podpiąć audio jackiem do radia i można to w schludny sposób umocować przed standardowym radiem (przed nawiewem i radiem). Sam myślę nad takim rozwiązaniem do audio/video, jedyną rzeczą jakiej mi brakuje to brak możliwości kopiowania obrazu z jednego tabletu na drugi z tyłu...
pirat
Aktywny T4

15
Tematy: 11
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 27 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: pirat »

Ja tablet umieszczam na półce z blachy zrobionej i mocowanej w szczelinę dolną nawiewów
SO...T4
Samodzielny mechanik

12
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Myślałem o rozwiązaniu bardziej "profesjonalnym", które nawiazywałoby do oryginalnych rowiązań w nowszych modelach samochodów. Interesuje mnie montaż tableta na stałe, żeby nie trzeba było wyciągać za każdym razem na postoju z uchwytu. Dlatego też rozwiązanie z mazdy jest o tyle ciekawe, że na postoju nie widać tableta na wierzchu. Jest zawsze podpięty i gotowy do działania. Pomijam na razie kwestie ładowania i innych rozwiązań - tu mam już jak się wydaje rozpracowane. Interesuje mnie tylko kwestia możliwości montażowych i fantazji na umiejscowienie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia w aucie”