Jak zdemontować szafki?

Bus jako dom – relacje z przebudowy, sprzęt, instalacje wodne i elektryczne
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
stormy
Forumowicz T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 8
Model:
Auto: Hotel California '02
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Jak zdemontować szafki?

Nieprzeczytany post autor: stormy »

W jaki sposób demontuje się szafki w Californi? Konkretnie jest to Event z 2002 roku (to istotne - nowszy model z wlewem wody w błotniku).
Zabrałem się za to zgodnie z czerwoną książka "Sam naprawaiwam VW T4" tam jest rozdział o Californi.
Z górną szafką poszło łatwo. W pozostałych są różnice względem ksiązki i nie idzie.

Szafka kuchenna: odkręciłem śruby (1 pod blatem za fotelem kierowcy, 1 w podłosze szafki ze zlewem oraz śruby mocujące do szafki na ubrania). Szafka się rusza, ale nie chce wyjść. Z tego co widzę jest poniżej poziomu połogi i chyba trzeba by ją unieść, ale ona nie ma zamiaru się unosić.

Szafka na ubrania: zdemontowałem wiszącą tylną szafkę, odkręciłem 2 śruby na górze oraz kilka śrub w podłodze i szafka się nieco przesuwa ale nie idzie. I znowu z obserwacji wychodzi mi, że ona powinna zostać uniesiona ok 3cm, żeby wyszła, ale tutaj to już zupełnie nie ma takie możliwości bo górą zapiera się o dach.

W książce było po prostu, żeby po odkręceniu śrub odsunąć szafki na środek i wyjąc z auta.

Czy ktoś rozbierał kiedyś wnętrze i może mi powiedzieć co robię źle?
ODPOWIEDZ

Wróć do „camper - dom na kołach”