pomoc w zakupie gratów
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
pomoc w zakupie gratów
ACV 2.5 TDI 01"
niestety nadszedł ten moment, że mam do wymiany kompletny zestaw sprzęgłowy:
dwumas, tarcza, docisk, wysprzęglik łożyskowany
- próbuje coś znależć i nie do końca wiem na co się zdecydować, w necie ogólnie są do kupienia zestawy luka i sachsa od 1500 do 2500 mimo, że wyglądają dla mnie tak samo :oops: i tu prośba mógłby mi ktoś wskazać co ja mam konkretnie kupić
- fachman jeszcze powiedział, że trzeba wymienić poduszkę skrzyni tą z łyżwą :shock: :shock: tu ta sama prośba która to jest bo ja nie wiem kompletnie nic :oops: oprócz tego że powiedział koszt koło 500-600zł
reasumując za robociznę mam do wydania 800 zł ( fachmana nie zmienie i ta kwota jest stała ), a graty u niego te co wmieniłem to 3100 plus około 100 na różne śruby itp.
z tej kwoty chciałbym jak najwięcej urwać jednocześnie nie montując szmelcu jakiegoś, albo nie naciąć sie na zakup gratów nie pasujących
- próbuje coś znależć i nie do końca wiem na co się zdecydować, w necie ogólnie są do kupienia zestawy luka i sachsa od 1500 do 2500 mimo, że wyglądają dla mnie tak samo :oops: i tu prośba mógłby mi ktoś wskazać co ja mam konkretnie kupić
- fachman jeszcze powiedział, że trzeba wymienić poduszkę skrzyni tą z łyżwą :shock: :shock: tu ta sama prośba która to jest bo ja nie wiem kompletnie nic :oops: oprócz tego że powiedział koszt koło 500-600zł
reasumując za robociznę mam do wydania 800 zł ( fachmana nie zmienie i ta kwota jest stała ), a graty u niego te co wmieniłem to 3100 plus około 100 na różne śruby itp.
z tej kwoty chciałbym jak najwięcej urwać jednocześnie nie montując szmelcu jakiegoś, albo nie naciąć sie na zakup gratów nie pasujących
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: pomoc w zakupie gratów
Przypuszczam, że mowa o poduszce środkowej, przykręconej w okolicy dyferencjału skrzyni biegów.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
co do zestawu sprzęgła polecam wyrób valeo na zwykłym kole zamachowym , tylko nie wiem czy do acv robią nalezy przedzwonić do valeo i zapytać
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jeżeli chodzi o mnie to ta opcja nie wchodzi w grę, nie dam się przekonać NIGDY (dyskusja bezcelowa w tym temacie ze mną jest :mrgreen: )chemik211 pisze:co do zestawu sprzęgła polecam wyrób valeo na zwykłym kole zamachowym
-
Robin
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 16
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Tak wygląda ta poduszka skrzyni
http://img208.imageshack.us/img208/2290/dsc00514c.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/2290/dsc00514c.jpg
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Widzisz ja jestem taki że nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto i wole stosować trwałe rzeczy, i dla tego mnie też nikt nie przekona do dwu-masa,pamiętaj że to bmw wymyśliło-wprowadziło dwu-masa w celu jak to określali łagodniejszej zmiany biegów co oczywiście jest nie prawda, tylko przez to zwiększyli koszta naprawy auta,Kenobi pisze:jeżeli chodzi o mnie to ta opcja nie wchodzi w grę, nie dam się przekonać NIGDY (dyskusja bezcelowa w tym temacie ze mną jest :mrgreen: )chemik211 pisze:co do zestawu sprzęgła polecam wyrób valeo na zwykłym kole zamachowym
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Robin dzięki,
na twoim zdjęciu jest ta tak zwana łyżwa, do niej jeszcze idzie na końcu rozwidlenia poduszka wyglądająca jak tuleja z wahacza i git
faktycznie można to kupić za około 200 zł
na twoim zdjęciu jest ta tak zwana łyżwa, do niej jeszcze idzie na końcu rozwidlenia poduszka wyglądająca jak tuleja z wahacza i git
faktycznie można to kupić za około 200 zł
-
CD38
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: był MIXT
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Kenobi tylko ta tuleja jest w obudowie skrzyni. Ją też Ci wywaliło?. Ja ostatnio samą łyżwę wymieniałem ,w skrzyni była ok.Łyżwa kosztowała mnie 105pln.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
tak stwierdził fachman, że padnięte już w całości, co do jego wiedzy nie mam zastrzeżeń-gorzej z jego wyceną materiałów :shock:
-
darkob
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
http://e-autoparts.pl/catalog/poduszka- ... 82096.html tu mają podejrzanie tanio -146zł.W tym miesiącu też będe ją wymieniał. http://www.t4-wiki.de/wiki/Pendelst%C3%BCtze
-
Michu82
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 2
- Model:
- Kontakt:
Ja podczepie sie do tematu i moje pytanie jest takie. Jaka jest różnica między drążkiem kierowniczym do T4 bez wspomagania od drązka do T4 ze wspomaganiem?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Michu82 pisze:Ja podczepie sie do tematu i moje pytanie jest takie. Jaka jest różnica między drążkiem kierowniczym do T4 bez wspomagania od drązka do T4 ze wspomaganiem?
średnice są inne
-
wojnadk
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: carawelle syncro
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Kenobi pisze:ACV 2.5 TDI 01"
Witam, ja jestem po tym właśnie zabiegu i powiem że akurat miałem możliwość kupna oryginału vw ,ale jako ciekawestkę mogę ci powiedzieć że był znaczek luk na częsciach mimo że było oznaczenie vw audi i w oryginalnych opakowaniach.
Więc twierdzę że luk robi sprzęgła oryginalnie do vw .
wojna
-
mlody30
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
ja kolego jestem po wymianie tez sprzęgła jakieś 6 miesięcy wstawiłem luka cały zestaw oprócz kola, przejechane mam już jakieś 70tys i jest git za komplet zapłaciłem 670zl a poduszka środkowa 130zl lenf,a moja bryczka trochę dostaje w du....ę bo mam doke 6osobowa i 1200kg ładowności i dyzo jeżdżę po budowach także tez szukałem czegoś naprawdę porządnego,a jeśli chodzi o koszt wymiany sprzęgła w warsztacie to wzięli 420 zł ale mówili ze było ciężko pamiętaj o uszczelniaczach
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
ja 2 lata temu wymieniałem ale sprzęgło i wysprzęglik hydrauliczny włożyłem Sachsa a w oryginale było VW LUK. Koszt na tamten czas to sprzęgło komp. 600 zł, wysprzęglik 400zł + robocizna.
Ale kilka dni temu sprawdzałem w sklepie dla Kolegi i ceny przedstawiają się tak: LUK sprzęgło kompletne 495 zł, wysprzęglik hydrauliczny 379 zł ceny przed rabatem. Ale ceną koła dwumasowego to mnie powalili 2615 zł.
Kenobi czy masz może kogoś znajomego w VW? jeśli tak to żeby nie pomylić i nie kupić złych części podaj mu nr VIN i wg tego dowiesz sie jakie nr są serwisowych części.
Jeśli nie masz nikogo to zadźwoń do Zybisa on Ci się dowie.
Edytuj posty a nie pisz jednego pod drugim!
Ale kilka dni temu sprawdzałem w sklepie dla Kolegi i ceny przedstawiają się tak: LUK sprzęgło kompletne 495 zł, wysprzęglik hydrauliczny 379 zł ceny przed rabatem. Ale ceną koła dwumasowego to mnie powalili 2615 zł.
Kenobi czy masz może kogoś znajomego w VW? jeśli tak to żeby nie pomylić i nie kupić złych części podaj mu nr VIN i wg tego dowiesz sie jakie nr są serwisowych części.
Jeśli nie masz nikogo to zadźwoń do Zybisa on Ci się dowie.
Edytuj posty a nie pisz jednego pod drugim!
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
zestaw sprzęgłowy kompletny Luk ( z allegro ) , plus poduszki ( wszystkie trzy ) Lemfordera z InterCarsa