urwane kolo rozrzadu i pasowe 1,9TD ABL
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
junior.mf
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
urwane kolo rozrzadu i pasowe 1,9TD ABL
Witam.Dzisiaj wracajac do domu uslyszalem ostre uderzenie,na poczatku myslalem ,ze moj brat-bo on prowadzil auto na cos najechal.Po okolo 500m okazalo sie ze silnik zgasl.Brakuje mi kol pasowych na wale w tym tez kola rozrzadu.I tutaj moje pytanie-czy lepiej remontowac ten silnik czy kupic 1.9TDi np 1Z i zrobic przekladke? Jaka jest szansa ze glowica i zawory nie dostaly po dupie? Czy lepiej kupic wal od TDi i poskladac do kupy czy zmienic silnik? Gotowka jaka dysponuje to okolo 3tys zl.Bardzo prosze o pomoc gdyz musze szybko podjac decyzje i uruchomic auto.Pozdrawiam i prosze o wyrozumialosc
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: urwane kolo rozrzadu i pasowe 1,9TD ABL
Niestety zerowa.junior.mf pisze:Jaka jest szansa ze glowica i zawory nie dostaly po dupie?
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Za 3 tysie to bardzo dobrze wyjdzie się na swapie na TDi. Pozdrawiam.
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Zakładaj motor 1.9 tdi 1z . Ja z mechaniki silnikowej jestem dooooopa a dałem radę . Oczywiście duża pomoc była ze strony Vikinga który rozwiewał moje wątpliwości i odpowiadał na setki pytań :) Elektronika ruszyła mi od 1 zakręcenia rozrusznika - musiałem pominąć immo oraz fabryczny alarm rdw :) Muszę jeszcze poprawić wydech bo rura mi tłucze o magiel - ale Ty masz lepiej bo masz całą komorę silnika przygotowaną pod 1.9 :)
-
junior.mf
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czy silnik musze wziasc z Passata czy moze byc z Golfa Audi itp?Chodzi tu przedewszystkim o wiazke,stacyjke itp?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jest temat swap td tdi w dziale tuning na forum, przeczytasz to będziesz wszystko wiedzieć
-
junior.mf
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czytam ten temat o swapie z 1.9td na 1.9tdi ale on ma 36 stron i juz przy 18 jestem tak zakrecony,ze wszystko Mi sie miesza.Chce jak najszybciej kupic dawce i reszte czesci i dlatego zalozylem osobny temat liczac na konkretne odpowiedzi.Wyglada na to,ze najlepiej kupic Passata B4 i intercooler od 2.5TDi ale czy cos jeszcze?Czy licznik od Passata bedzie normalnie pasowal w miejsce licznika z T4?
A tak na marginesie,to co moglo byc przyczyna oderwania kol pasowych?Czy to ten nieszczesny klin na wale?
A tak na marginesie,to co moglo byc przyczyna oderwania kol pasowych?Czy to ten nieszczesny klin na wale?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
szkoda czasu na pisanie o swapie tutaj
jeszcze jedno zadnie o tej czynności i temat ląduje na wysypisku
jeszcze jedno zadnie o tej czynności i temat ląduje na wysypisku
tam są konkretne odpowiedzi !junior.mf pisze:dlatego zalozylem osobny temat liczac na konkretne odpowiedzi
-
junior.mf
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czy moglby mi ktos powiedziec czy jest jakis sprawdzony sposob na wykrecenie urwanej sruby z walu korbowego? Urwana jest w srodku na glebokosci okolo 1cm.
-
Ikis
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 4
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Wykrętakiem ale do odwiercenia otworu przydała by się tulejka prowadząca tak by wiertło nie latało po "okolicy" Średnica wiertła i wykrętaka ma być tak dobrana aby nie miał on tendencji do rozpęczania śruby a jednoczesnie był na tyle mocny by się z nią uporać. Ukręcony wykrętak to dodatkowy i to spory kłopot. jesli nie masz wykrętaka czasem sprawdza się wkrętak zeszlifowany w "kwadrat" ale szerszy u podstawy. Wszystko zależy od sytuacji jaką tam masz...