Montuję dach sztywny (smerf) - szukam szablonu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: California-Westfalia
- Kontakt:
Montuję dach sztywny (smerf) - szukam szablonu
Dzień dobry koleżeństwu - jako że to mój pierwszy post na tym forum, coś o sobie : mieszkam i pracuję na pograniczu Warmii i Mazur i zajmuję się prawem podatkowym i rachunkowością, od kilkunastu lat zwiedzam Europę i nie tylko z przyczepą campingową. Po ostatnim urlopie w południowej Hiszpanii stwierdziłem że mam dosyć ciągania przyczepy i fajny będzie camperek dla dwóch osób, którym wjadę na parkingi dla osobówek (jestem inwalidą ruchowym). Okazyjnie kupiłem dach sztywny i kompletne wyposażenie z meblami, spaniem i lodówką , kuchenką itd do Westfalii i Multiwana z 1996 roku. Teraz będę próbował zamontować to wszystko w aucie. Na pierwszy ogień pójdzie dach, trzeba wyciąć oryginalny dach blaszany ale najlepiej byłoby na podstawie szablonu. Może ktoś z kolegów posiada takowy i mógłby mnie poratować ?
Pozdrawiam
Pitt_M
Taki dach (ten na fotkach to nie mój - mój jeszcze nie przyklejony <32>
http://images78.fotosik.pl/57/7409399c2b838b29.jpg
I od środka - taki dach i takie mebelki tylko dach i auto zielone <paw>
http://images76.fotosik.pl/57/574fc0ba20734e08.jpg
Pozdrawiam
Pitt_M
Taki dach (ten na fotkach to nie mój - mój jeszcze nie przyklejony <32>
http://images78.fotosik.pl/57/7409399c2b838b29.jpg
I od środka - taki dach i takie mebelki tylko dach i auto zielone <paw>
http://images76.fotosik.pl/57/574fc0ba20734e08.jpg
Ostatnio zmieniony 09 lis 2015, 11:52 przez Pitt_M, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Re: Montuję dach sztywny (smerf) - szukam szablonu
Dzień dobry <ziew>
Nie potrafię opanować swoich fotek - najpierw próbowałem wyświetlać jako (img) ale nie wyszło, teraz linki są zmieniane w locie na link do .*prv - po prostu potrzebuję odrobinę czystej powierzchni w sieci. Na razie proszę skopiować link i wkleić jako adres nowej strony.
Pozdrawiam
Pitt :mrgreen:
Nie potrafię opanować swoich fotek - najpierw próbowałem wyświetlać jako (img) ale nie wyszło, teraz linki są zmieniane w locie na link do .*prv - po prostu potrzebuję odrobinę czystej powierzchni w sieci. Na razie proszę skopiować link i wkleić jako adres nowej strony.
Pozdrawiam
Pitt :mrgreen:
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Przepraszam za zamieszanie z fotkami ale już powinno być ok.
A przy okazji - może ktoś już robił taką przekładkę i ma dla mnie jakieś sugestie, porady - przyjmę je z wdzięcznością. Co myślicie o kleju - czy "SIKAFLEX" będzie dobry ? W którymś wątku czytałem o kleju, ale wątek stary to może i technologia uległa zmianie ?
Pozdrawiam
Pitt
A przy okazji - może ktoś już robił taką przekładkę i ma dla mnie jakieś sugestie, porady - przyjmę je z wdzięcznością. Co myślicie o kleju - czy "SIKAFLEX" będzie dobry ? W którymś wątku czytałem o kleju, ale wątek stary to może i technologia uległa zmianie ?
Pozdrawiam
Pitt
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Tajemnica żadna <v> 9.500 zł <ss> dach bez malowania do polerki, wnętrze kompletne z kompletem obracanych siedzeń, kanapa, ruchomy sufit-spanie, boczki, podłoga, lodówka,kuchenka, zbiorniki itp. na dokładkę suche webasto. Stan wszystkiego zaskakująco dobry, i kompletny po pojemnik na butlę gazową czy regulator cyfrowy akumulatorów. Skąd - allegro - Trójmiasto.
Pozdrawiam
Pitt
Pozdrawiam
Pitt
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
jaka dziure w dachu wyciać to znajdziesz w sieci, szablon z Westfalii jest powszechnie dostepny.
Pytanie czy masz takie wzmocnienia:
https://lh3.googleusercontent.com/-5mek ... 731751.jpg
to są wzmocnienia krawedzi dziury do podnoszonego dachu, ale do wysokiego powinny byc identyczne. Jak tego nie masz to masz problem.
Pytanie czy masz takie wzmocnienia:
https://lh3.googleusercontent.com/-5mek ... 731751.jpg
to są wzmocnienia krawedzi dziury do podnoszonego dachu, ale do wysokiego powinny byc identyczne. Jak tego nie masz to masz problem.
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Dzięki za informację - zadałem temat mojemu "majstrowi" - leży cała góra tych gratów ale czy jest takie wzmocnienie nie wiem - kojarzę że była jakaś blacha i trójkąciki. Jeżeli nie ma a jest konieczne to trzeba będzie kupić albo zrobić. Widziałem już to wzmocnienie przy zdjęciach przeróbki takiego niebieskiego T4 (gdzieś w sieci). Muszę zajrzeć do magazynu.
Jeszcze raz dzięki za info. schematu - szablonu w sieci nie mogę znaleźć od tygodnia <w>
Pozdrawiam
Pitt
Jeszcze raz dzięki za info. schematu - szablonu w sieci nie mogę znaleźć od tygodnia <w>
Pozdrawiam
Pitt
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Pitt_M pisze:Dzięki za informację - zadałem temat mojemu "majstrowi" - leży cała góra tych gratów ale czy jest takie wzmocnienie nie wiem - kojarzę że była jakaś blacha i trójkąciki. Jeżeli nie ma a jest konieczne to trzeba będzie kupić albo zrobić. Widziałem już to wzmocnienie przy zdjęciach przeróbki takiego niebieskiego T4 (gdzieś w sieci). Muszę zajrzeć do magazynu.
Pozdrawiam
Pitt
Jak widziałeś przeróbkę niebieskiego na podnoszony dach to mógł byc mój. Poszukam schematu i podeślę.
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Oglądałem tego :
http://images76.fotosik.pl/60/3a7daf433d868f3f.jpg
a za wszelkie materiały postaram się odwdzięczyć <alkohol>
Pozdrawiam
Pitt
http://images76.fotosik.pl/60/3a7daf433d868f3f.jpg
a za wszelkie materiały postaram się odwdzięczyć <alkohol>
Pozdrawiam
Pitt
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Pitt_M pisze:
Ten niebieski to mój w trakcie montażu a ten stelaż to jest do dachu podnoszonego Reimo
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Szablon już mam <tak1> Dęki uprzejmości kol. "vwyogi" nie mniej pozostaje pytanie o klej - Sikaflex ? i wszelkie przydatne triki i myki.
Pozdrawiam
Pitt
Pozdrawiam
Pitt
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Pitt_M pisze:Szablon już mam <tak1> Dęki uprzejmości kol. "vwyogi" nie mniej pozostaje pytanie o klej - Sikaflex ? i wszelkie przydatne triki i myki.
Pozdrawiam
Pitt
Sikaflex 221
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
-
4mario
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Karetka
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Czy wersja auta to long? pytanie nie bez przyczyny, chciałem porównać ze swoim :-)
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Czesc Pitt, gratuluje pomyslu, smigamy taka cali po eu od ponad 5 lat :)
Bedzie Pan zadowolony ;)
Gdybys jeszcze nie znal, to tu masz kuuupe info o Westfalkach:
http://www.westfaliat4.info/
Powodzenia!
Bedzie Pan zadowolony ;)
Gdybys jeszcze nie znal, to tu masz kuuupe info o Westfalkach:
http://www.westfaliat4.info/
Powodzenia!
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
My również od wielu lat zwiedzamy Europę i nie tylko ale z przyczepą. W zeszłym roku stwierdziłem że wygodniej camperkiem ale dużym do miasta - centrum nie bardzo, na miejscach parkingowych się nie mieści i dlatego wybór padł na "szerszenia". A że gotowce drogie i mamy specyficzne wymagania (klima itp) postanowiłem kupić T4 i graty do montażu. Mam nadzieję że w marcu wyjadę. Wczoraj zamontowałem górne łóżko i co najciekawsze wszystko działa idealnie, dziś wykończenie przodu - góry i biorę się za plastiki.
Pozdrawiam
PS - napisz na priv jakie plany podróży na ten rok.
Pitt
Pozdrawiam
PS - napisz na priv jakie plany podróży na ten rok.
Pitt
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Idealny wybor. Ja nie mam czasu i miejsca by budowac wiec kupilem fabryczne auto. A tej zimy update - na wersje z klima i mocnym oszczednym dieslem.
W marcu prawdopodobnie wyladujemy gdzies nad oceanem na niecale trzy tygodnie, latem w planie Norwegia, jesienia prawdopodobnie nie wystarczy urlopu :-/ ale jesli wystarczy to pewnie standardowo region Bordeaux... Juz sie nie moge doczekac wystawienia autka z szopy od chlopa :)
W marcu prawdopodobnie wyladujemy gdzies nad oceanem na niecale trzy tygodnie, latem w planie Norwegia, jesienia prawdopodobnie nie wystarczy urlopu :-/ ale jesli wystarczy to pewnie standardowo region Bordeaux... Juz sie nie moge doczekac wystawienia autka z szopy od chlopa :)
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Pytanie do Wątkotfurcy: czy dla dwóch osób potrzebny jest wysoki dach? Bo ja do takich celow kupilem Multivana a nie raz widzialem ludzi podróżujących zwyklym wanem, ktorzy mieli z tylu legowisko. Za niskim autem przemawiaja także taryfy promowe.
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Oczywiście masz racje - jakieś 40 lat temu wędrowałem z namiocikiem - to były czasy ... teraz chce się odrobinę wygody - spanie na dolnym pokładzie (przy mojej wadze 130 kg i trochę większym obwodzie) z żoną 30 lat po ślubie zakrawa na kazirodztwo <32> a tak poważnie podróżujemy najczęściej (od jakiś 10 lat) w trójkę.Adampio pisze:Pytanie do Wątkotfurcy: czy dla dwóch osób potrzebny jest wysoki dach? Bo ja do takich celow kupilem Multivana a nie raz widzialem ludzi podróżujących zwyklym wanem, ktorzy mieli z tylu legowisko. Za niskim autem przemawiaja także taryfy promowe.
Pytanie z innej ( technicznej ) beczki - spałeś kiedyś w multivanie przez miesiąc ? Nie polecam ( no może przy zdrowym kręgosłupie ). Taryfy promowe - tu masz rację - raz na 5 lat zapłacę więcej.
Dzięki za zainteresowanie
Piotr
-
Pitt_M
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Dziękuję za opis planów urlopowych. Nasze na ten rok to : Wenecja - jez. Garda, Alpy poł. do Francji, Lazurowe wybrzeże, Barcelona.flax pisze:Idealny wybor. Ja nie mam czasu i miejsca by budowac wiec kupilem fabryczne auto. A tej zimy update - na wersje z klima i mocnym oszczednym dieslem.
Pozdrawiam
Piotr
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
@Pitt_MDzieki, trzecia osoba Cię tłumaczy, bo objętościowo mnie tyle samo a latek wiecej. :) Wyzej pisales o dwóch osobach.
P.S. namiocik u mnie ciagle w uzyciu (np podczas podróży motocyklem)
P.S. namiocik u mnie ciagle w uzyciu (np podczas podróży motocyklem)
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Spanie przez miesiac razem w cali z szafkami ... hmmm to jest rodzaj poswiecenia. W exclusivie przynajmniej bedzie gdzie reke z lozka wystawic - lozko nie jest z jednej strony ograniczone sciana.
Poza tym czapka ma inne zalety. Cieplej, ciszej, wygodniej... No i zdecydowanie wiecej miejsca na posciel czy ubrania.
Poza tym czapka ma inne zalety. Cieplej, ciszej, wygodniej... No i zdecydowanie wiecej miejsca na posciel czy ubrania.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
flax pisze:Spanie przez miesiac razem w cali z szafkami ... hmmm to jest rodzaj poswiecenia. W exclusivie przynajmniej bedzie gdzie reke z lozka wystawic - lozko nie jest z jednej strony ograniczone sciana.
i mozna zrobić spanie bez otwierania drzwi ( np. jak pada ) a w multivanie przy rodzienie 2+2 rozłożenie sie do spania przy załadowanym aucie to jest mały "czelendż"