gaśnie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
gaśnie
Witam,
Pojawił się problem w moim t4 jak w temacie... Mianowicie auto chodzi i jeździ... aLe juz drugi raz w ciągu tygodnia pojawił się problem. Po wyłączeniu silnika i lekkim postoju nie chce wejść na obroty, tzn. silnik kręci i odpala ale nie łapie obrotów i się wyłącza niemal natychmiast. NIe pomaga trzymanie gazu przy odpalaniu. Ale jak postoi dłużej auto to problem znika. Odpala od strzała. ZA pierwszym razem obstawiałem rozrząd ale że bez żadnej ingerencji się naprawiło to raczej odpada. Wymieniłem filtr paliwa i nie pomogło. Napewno się nie zapowietrza auto bo za każdym razem pali za pierwszym razem. :(
Mój silnik to 1.9 TDI 90 km
Pojawił się problem w moim t4 jak w temacie... Mianowicie auto chodzi i jeździ... aLe juz drugi raz w ciągu tygodnia pojawił się problem. Po wyłączeniu silnika i lekkim postoju nie chce wejść na obroty, tzn. silnik kręci i odpala ale nie łapie obrotów i się wyłącza niemal natychmiast. NIe pomaga trzymanie gazu przy odpalaniu. Ale jak postoi dłużej auto to problem znika. Odpala od strzała. ZA pierwszym razem obstawiałem rozrząd ale że bez żadnej ingerencji się naprawiło to raczej odpada. Wymieniłem filtr paliwa i nie pomogło. Napewno się nie zapowietrza auto bo za każdym razem pali za pierwszym razem. :(
Mój silnik to 1.9 TDI 90 km
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: gaśnie
1Z z klimatronikiem z tego co pamiętam ;-)
Mi to wygląda na problemy z immo, podepnij vagcom i sprawdź błędy w sterowniku immo.
Mi to wygląda na problemy z immo, podepnij vagcom i sprawdź błędy w sterowniku immo.
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
nie wiem nie pamiętam :(ostryt4 pisze:To dla jasności. Jaki kod silnika ?
Tak z klimatronikiem i webasto z problemami:PProbe041 pisze:1Z z klimatronikiem z tego co pamiętam ;-)
ok sprawdzę
-
SANCZO
- Stały bywalec
- 11
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
co znaczy krotki i dlugi postoj ? Piszesz o sytuacji ktorej silnik jest ciepły i tedy jest problem ? Jezeli tak proponowałbym sprawdzić pompe nieraz mają takie odchyły .
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Problem usunąłem, krótki postój w sensie 5 min i długi w sensie 12h... wlałem nawet mixolu do paliwa żeby sprawdzić czy pompa nie zaciera się bo mogłoby to jej pomóc :) generalnie przypadkowo okazało się że kluczy padł i immo wyłączało silnik :P na drugim pali bez problemu:)
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
wiem ale to auto to rzeźba w gównie :)ostryt4 pisze:Nietypowe te Twoje objawy z tym immo.
chwilowo bus jest w rozbiórce a ja nie mam kompa żeby podpiąć i sprawdzić więc nie jestem w stanie odpowiedzieć. Zresztą jak pisałem wcześniej nie znam się za bardzo. Co nieco wiem o mechanice ale nic wiecej:)Probe041 pisze:A jaki komputer i z jakim sterownikiem
Jak będę we Wrocku w grudniu to może poskładam busa przyjadę to sam sobie rzucisz okiem co i jak :)