2.5 acv odpala i po 1 sekundzie gasnie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pieczysty
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: acv+,acv+,axg
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
2.5 acv odpala i po 1 sekundzie gasnie
szukajka przeszukana,tematy zblizone ale nie do konca to jest to.Autem jezdze ok. 10 lat (2.5 acv 96r wychuchane na maxa),od kilku lat glownie wakacje ,ferie ,i raz na 2 miesiace trasa 2 -3 tys km.Od 2-3 lat taka przypadlosc,bez powtarzalnosci,zupelnie losowo wrecz ,odpalam auto i gasnie po 1 sek , i tak ze 3 -4 razy ,przy takich scesjach juz chyba odruchowo ,naciskam gaz i za 4-5 razem auto wchodzi na obroty i dziala jak marzenie(szybkie ,ciche ,i malo pali ,jest po programie jakies 8 lat temu).Jako ze jestem glebokim fanem tych aut ,szukajke juz kiedys zmolestowalem i kostke stacyjki wymienilem,zaworek zwrotny tez na filtrze , przekaznik 109 tez mam zawsze przy sobie.Takie cuda zdarzaly sie sporadycznie.Kilka dni temu niestety na granicy tankowalem ,i juz nie odpalilem auta .Co ustalilem:Nie jest to przekaznik 109,bo go podmienilem,zapowietrzanie tez nie ,bo auto mimo 30 prob odpalania ,zawsze odpala i gasnie jednakowo,wiec to wyklucza ten tamet.Odpalalem tez na NIE wylaczonym alarmie ,wiec zupelnie inaczej jest odcieta pompa wtryskowa.Tak jak pisalem kostka nie dawno wymieniona,pompa wtryskowa ma ok 350 tys przebiegu (jak kupowalem auto byla zalozona nowa za 2500 euro) na dobrym paliwie.Auto postalo 2 godzinki nim kolega leweta podjechal ,i po tym czasie odpalilo jak gdyby nigdy nic ,za pierwszym razem.Rozrzady itp swieze ,u jednego czlowieka od 15 lat,wiec ten blad wykluczam.Ja nie kontynuowalem jazdy juz wozem,ale pozniej odpalalo bezblednie.postaram sie jutro podpiac kompa,(choc mialem przy sobie vcds ,od naszego forumowego kolegi ,z przed paru lat na win 7 32 bit ale mi nie zadzialal ??).Moze macie jakies sugestie ,immo ?? czy pompa ?? nie da sie ukryc ze t4 to dla mnie ideał,uzytkuje/rozne je od ponad 15 lat i nie widze konkurencji ,ale teraz troche doła złapalem.Dziekuje ze pomoc i wyrozumialosc.
-
rafwlkp
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 acv odpala i po 1 sekundzie gasnie
Pierwsze skojarzenie to immo i w tym kierunku bym szukał. Przy braku pestki w kluczyku bądź odłączonym immo właśnie auto zapala i natychmiast gaśnie.
-
pieczysty
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wydaje mi sie ze powinienem miec kluczyk bez pestki ,bo jakos tak blednie kiedys zrobilem 1 szt i sprawdze czy to te same obkawy.Co do programu to ,10 lat temu nie bylo tak rozowo ,szczegolnie w nie przemyslowym miescie,wiec wysylalem kompa ,wypieli stare kosci , i zrobili co trzeba .Martwi mnie to ze latwiej jest cos znalesc jak padlo,a on znow normalnie odpala,i jak tak sumuje wczesniejsze sytuacje to najczesciej gdy sie w trase wybiore to sie zaczyna cos dziac.Gdy jezdze po 5-10 km wokol komina ,nie ma problemu.
-
OBI
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
nie wiem czy się przyda, ale grzebałem kiedyś przy bezpiecznikach jak miałem problem z szybami przez przypadek odpiął mi się jakiś przewód (z tego co pamiętam) z górnej kostki, efekt podobny odpalam 1s i gaśnie. więc może to coś z tego obwodu jest uszkodzone.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
jak już nie raz było napisane to są silniki sterowne elektroniką i bez diagnozy komputerowej nie da się w sensowny sposób znaleźć usterki, chyba ,że ktoś lubi tracić czas i pieniądze na wymiany metodą chybił trafił
-
pieczysty
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Kenobi pisze:jak już nie raz było napisane to są silniki sterowne elektroniką i bez diagnozy komputerowej nie da się w sensowny sposób znaleźć usterki, chyba ,że ktoś lubi tracić czas i pieniądze na wymiany metodą chybił trafił
wiem,kolego ,wlasnie Ty mi pomagałes ,i vcds kilka lat temu zassany ,chodzil ,kabelek niebieski ten sam ,a ostatnie dni nie chodzi(bo pierwsze co zrobilem to go podpiołem)
Łopatologicznie ,kluczykiem bez pestki jest dokladnie taki objaw jak miałem ,wiec immo przeszkadza.Oczywiscie dzis auto normalnie odpala
-
pieczysty
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - Intermittent"
immobiliser blokuje silnik
trzeba antenke wymieniac,czy inaczej do tego podejsc? czy odlaczac immo?
kluczyki 2 byly uzywane przez ostatnie lata ,wiec to to nie ich wina raczej
P1570 - 35-10 - - - Intermittent"
immobiliser blokuje silnik
trzeba antenke wymieniac,czy inaczej do tego podejsc? czy odlaczac immo?
kluczyki 2 byly uzywane przez ostatnie lata ,wiec to to nie ich wina raczej
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Możesz najpierw spróbować naprawić immo bo to zawsze jest jakieś tam zabespieczenie.
Ciężko tak stwierdzić co dokładnie szwankuje, wymiana antenki raczej nie zaszkodzi. Ja bym się pokusił o wymontowanie modułu immo i przelutowanie miejsc lutowniczych a przynajmniej gniazd gdzie wpinane są kostki z przewodami-byćmoże jakiś zimny lut raz łączy, raz nie łączy.
Ciężko tak stwierdzić co dokładnie szwankuje, wymiana antenki raczej nie zaszkodzi. Ja bym się pokusił o wymontowanie modułu immo i przelutowanie miejsc lutowniczych a przynajmniej gniazd gdzie wpinane są kostki z przewodami-byćmoże jakiś zimny lut raz łączy, raz nie łączy.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Być może to sprawka zimnego lutu aczkolwiek ja bym wywalił to programowo i po bólu. Prawda jest taka że jak koneser cudzych własności przyjdzie po to auto to czy jest tam immo czy nie to i tak nim odjedzie.
Najlepsze zabezpieczenia to te swoje, niestandardowe, przynajmniej się trochę namęczy a może i zaniecha dalszej przejażdżki.
Najlepsze zabezpieczenia to te swoje, niestandardowe, przynajmniej się trochę namęczy a może i zaniecha dalszej przejażdżki.
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Dokładnie <up> jak jeszcze pracowałem w WP dla ojczyzny czyli,to miałem okazję poznać jegomościa,który właśnie trudnił się w pozyskiwaniu cudzej własności i ten gość powiedział mi,że jak chce zawinąć ciekawe radio na ten przykład,a ma problem z jego wytarganiem -to zawija samochód i w miejscu ustronnym podejmuje dalsze prace,a najgorsze utrudnienia w jego fachu,to te wymyślone przez właściciela pojazdu.
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Immo wyłącz i po problemie. fabryczne jak piszą wyżej sa żadną przeszkodą.
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
-
pieczysty
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
a macie wiedze czym fachowo (jakim sprzetem) odłaczyc immo?
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Skontaktuj się z kolegą: krzysaudi, specjalista w tych sprawach, powinien pomóc.pieczysty pisze:a macie wiedze czym fachowo (jakim sprzetem) odłaczyc immo?