Olej roslinny
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Re: Olej roslinny
Trochę strach w zimę lać.
Kiedyś jeździłem w spore mrozy i nic się nie działo, aż jednej nocy tak przymroziło że chłodnica mi przymarzła
Trzy godziny jechałem 25 km do domu ii jeszcze Policja mnie w środku nocy zatrzymała w Pruszkowie jak stałem na poboczu i grzebałem pod maską
Kiedyś jeździłem w spore mrozy i nic się nie działo, aż jednej nocy tak przymroziło że chłodnica mi przymarzła
Trzy godziny jechałem 25 km do domu ii jeszcze Policja mnie w środku nocy zatrzymała w Pruszkowie jak stałem na poboczu i grzebałem pod maską
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
ostatnio spotkałem człowieka fachowca elektryka który posiada 2.4d i twierdził że jeździ na oleju z transformatora
-
Ikis
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_transformatorowyMiętus89 pisze:ostatnio spotkałem człowieka fachowca elektryka który posiada 2.4d i twierdził że jeździ na oleju z transformatora
ostatnia linika...
-
szmaja
- Początkujący T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Pozwolę sobie napisać co wiem z doświadczenia-jeździłem kilka lat na rożnych wynalazkach.Wszelkie opowieści że OR szkodzi, to bzdury, OR jest gęstszy i lepiej się "rozpryskuje" czyli lepiej pali, a szczególnie w wyłechtanych piecykach, nie ma takiego nagaru jak ON, nie truje tak jak ON, lepiej smaruje itd. Nie niszczy silników, a nawet je ożywia poprzez lepszy rozprysk itd. Minusem jest problem z paleniem w temp. 10 w dół i jak jest wilgoć, można temu zapobiec montując trójnik z zaworem i dodatkowa banieczkę na 1l czystej ropy do zapłonu, sprawdza się , można tez lać pół na pół pomaga, stosuje się podgrzewacze OR żeby szedł w początkowej fazie ciepły a nie w formie masła, zresztą US wojsko , poczta i policja jeździ na OS(sojowy) tylko ten ma więcej białka a tym samym więcej nagaru i dolewa się dodatki smarująco-czyszczące, za to OR nie ma tego. Czesi maja ropę w kilku gatunkach 100% ropy w ropie dodatek ON/OR 5 i chyba 15% więc zawsze można powiedzieć że tankowało się w Czechach, bo u nas jest to wprowadzanie do obrotu paliwa bez akcyzy więc mandat+kara tak samo za opał(czerwony) jest jeszcze opał żółty-ciężki tego nie polecam zatarłem na nim pompę. Można lać olej transformatorowy, idzie bez dodatków. Tylko drożej wychodzi, chyba że się pędzluje trafo;) Jak coś było wcześniej sorki.
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Dzisiaj zakupiłem dwadzieścia baniek trzy litrowych oleju rzepakowego po 6.29 za sztukę
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
I znowu paliwa ze źródeł odnawialnych wracają do łask. <56>
Pwenie po tegorocznej suszy cena oleju w marketach poszybuje ostro do góry.
Pwenie po tegorocznej suszy cena oleju w marketach poszybuje ostro do góry.