Ciśnienie oleju
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Łuki
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: multivan wesfalia
- Kontakt:
Ciśnienie oleju
Witam wszystkich bardzo uprzejmie,jestem nowym na forum,jestem też właścicielem t4 2,5 syncro.Jadąc przez bardzo wysokie góry z paczką znajomych oraz samochodem załadowanym na"full",będąc w pewnym momencie na podjeździe,komputer wyświetlił komunikat informujący o zbyt niskim ciśnieniu oleju.Po wyłączeniu i ostygnięciu silnika wszystko wróciło do normy.Zaznaczę jednak,że poprawiłem rurę idącą do turbo,miałem wrażenie jakby się nieco zsuneła.Zdaniem mojego kolegi powód alarmu był inny,a mianowicie spowodowany faktem,że turbo jest chłodzone olejem który w tych ciężkich warunkach zbytnio się rozgrzał przez co stał się zbyt rzadki. Co Wy na to?może ktoś miał podobny przypadek?
-
Łuki
- Nowy T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
-
Łuki
- Nowy T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Re: Ciśnienie oleju
a co proponujesz wlać? dodam jeszcze,że auto mam drugi rok i był to jedyny przypadek kiedy komputer wyświetlił taki komunikat.
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Re: Ciśnienie oleju
Na temat oleju to tu poczytaj http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... &start=300