VW t4 2,5 TDI nie odpala :(
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
krzysiek0422
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: VW T4
- Kontakt:
VW t4 2,5 TDI nie odpala :(
Witam. Mam następujący problem. Auto chodziło jak żyleta. Aż do dzisiejszej nocy. Normalnie odpalił lecz po przejechaniu 10km zaczął słabnąć. Objawy podobne do zapchanego filtra paliwa. Jednak gdy mu wcisnąłem gazu w podłogę, samochód strzelił z wydechu. Zatrzymałem się i zaczął nierówno pracować i kopcić na biało po czym zgasł i już nie odpalił. Proszę o pomoc. Silnik jest po kapitalnym remoncie 7tys. km temu.
-
krzysiek0422
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Re: VW t4 2,5 TDI nie odpala :(
pasek jest ok. też o tym myślałem tak samo jak i filtr paliwa. Wtryski nowe. Ukręcony wał korbowy??
-
krzysiek0422
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
krzysiek0422
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Kurde a co to jest napinacz paska na wałek??krzysiek0422 pisze:Problem rozwiązany. Pęknięta sprężyna napinacza paska na wałek
Brzmi co najmniej jak uszkodzona część wyciągarki.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
ja bym stawiał że chodzi o pękniętą sprężynę w rolce napinającej pasek od strony koła pasowego <cool>
coś takiego mi się przydarzyło zaraz po kupnie obecnej teczki ( ktoś źle napiął rolkę ) ale od razu było widać i słychać, że rozrząd przestawiony
więc dziwi mnie to wcześniejsze stwierdzenie:
coś takiego mi się przydarzyło zaraz po kupnie obecnej teczki ( ktoś źle napiął rolkę ) ale od razu było widać i słychać, że rozrząd przestawiony
więc dziwi mnie to wcześniejsze stwierdzenie:
krzysiek0422 pisze:Rozrząd ok.
-
Kelebdil
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
2,5 TDI nie odpala, nie widzi komputera
Dzień dobry.
Podłączę się pod ten post, ale nie wiem czy właściwie. Objawy w moim T4 2,5 TDI są takie same, a właściwie tylko takie same. Wszystko było ok, silnik odpalał za pierwszym "dygnięciem". Został wymieniony rozrząd i po wymianie pojawiły się problemy z odpalaniem. Tzn muszę co najmniej 4 razy rozżarzyć świece dopiero wtedy silnik odpali. Jesli tylko raz to niestety "kręci", ale dusi się i gaśnie. Bardzo proszę o pomoc Znawców tematu, bo sama nie radzę sobie a mechanik chyba mnie chce zbyć.
Pozdrawiam serdecznie
Podłączę się pod ten post, ale nie wiem czy właściwie. Objawy w moim T4 2,5 TDI są takie same, a właściwie tylko takie same. Wszystko było ok, silnik odpalał za pierwszym "dygnięciem". Został wymieniony rozrząd i po wymianie pojawiły się problemy z odpalaniem. Tzn muszę co najmniej 4 razy rozżarzyć świece dopiero wtedy silnik odpali. Jesli tylko raz to niestety "kręci", ale dusi się i gaśnie. Bardzo proszę o pomoc Znawców tematu, bo sama nie radzę sobie a mechanik chyba mnie chce zbyć.
Pozdrawiam serdecznie
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: 2,5 TDI nie odpala, nie widzi komputera
Zupełnie inna bajka, klasyczne objawy źle ustawionej pompy wtryskowej po wymianie rozrządu,
zapewne jak już odpali to kopci na biało-siwo, jeśli tak to źle ustawiony kąt wtrysku,
jest o tym sporo na forum
zapewne jak już odpali to kopci na biało-siwo, jeśli tak to źle ustawiony kąt wtrysku,
jest o tym sporo na forum
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Re: 2,5 TDI nie odpala, nie widzi komputera
Tak jak napisał Kenobi źle ustawiony zapłon, miałem to samo http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=15&t=11071
okazało się że opóźniony zapłon. Mechanik jak nie ma Vag-a to tego nie sprawdzi mój(mechanik kolega) wymieniał mi trzy raz w AJT i było ok ale w drugim nabytku AHY niby to samo ale nie udało się, musiałem jechać do Speca z Vag-iem i dopiero on zdiagnozował oraz ustawił jak powinno być od razu była poprawa.
okazało się że opóźniony zapłon. Mechanik jak nie ma Vag-a to tego nie sprawdzi mój(mechanik kolega) wymieniał mi trzy raz w AJT i było ok ale w drugim nabytku AHY niby to samo ale nie udało się, musiałem jechać do Speca z Vag-iem i dopiero on zdiagnozował oraz ustawił jak powinno być od razu była poprawa.
-
Kelebdil
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Dziękuję serdecznie za pomoc. No i wszystko jasne dlaczego mechanik chce mnie zbyć. Musi wszystko rozbierać od początku. Ciekawe czy przyzna się do błędu. Masakra jakaś.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie